Medya
  • 5.5.2004 01:00

MEHMET BARLAS'TAN ZAMAN GAZETESİ'NE ŞOK SUÇLAMA!..

Sabah yazarı Mehmet Barlas, İnternethaber'e konuştu. Barlas'la yapılan röportajda ortaya çıkan bir olay bir hayli ilginç. Barlas, Zaman'da yazdığı dönemde yazılarının gazetede yayınlanmadan önce Mesut Yılmaz'a gösterildiğini iddia ederek şöyle devam eti: 15 gün yazı yazdım. 14. Günde anladım ki benim yazdıklarım gazetede çıkmadan önce Mesut Yılmaz’ın önüne gidiyor. Bana Zaman Gazetesi’nin sahibi, “Yarın Mesut Yılmaz’ı üzecek bir yazınız var onu çıkarabilir misiniz?” dedi tamamını çıkarın dedim ve istifa ettim.
 
İŞTE O BÖLÜM
 
 
YENİ ŞAFAK'A MİNNETTARIM. BANA ERKEKÇE KUCAK AÇTILAR
 
Mehmet Nezir (Soru): 28 Şubat’ın akabinde siz Türkiye’de hiç beklenmeyeni yaptınız ve Yeni Şafak’a yazar oldunuz.Acaba bu iş önceden sezinlemekle mi oluyor? Muhafazakar hükümete Türkiye’nin hazır olduğunu mu hissettiniz. ?
 
MEHMET BARLAS: Bütün müneccimler yalancıdır. (Gülüşmeler) Onun için ben müneccim de değilim, tahmin de etmedim bir şeyi.. 28 Şubat’ta yasaklandım. Önce Zaman Gazetesi’nden teklif geldi. 15 gün yazı yazdım. 14. Günde anladım ki benim yazdıklarım gazetede çıkmadan önce Mesut Yılmaz’ın önüne gidiyor. Bana Zaman Gazetesi’nin sahibi, “Yarın Mesut Yılmaz’ı üzecek bir yazınız var onu çıkarabilir misiniz?” dedi tamamını çıkarın dedim ve istifa ettim.
 
Daha sonra Yeni Şafak’tan teklif geldi. O zaman İnternet bu kadar gelişmemişti yoksa orada yazacaktım. Yeni Şafak gerçekten bana erkekçe kucak açtı. Yeni Şafak’taki yazılarım oranın kadrosu ile çok çelişti. 11 eylül sonrasında benim ve Çandar’ın yazıları yüzünden 15 bin tiraj kaybedildi. Yani ben bunu hep vurguluyorum. Yeni Şafak’a minnettarım. Başım sıkıştığı zaman yine Yeni Şafak’ta yazabilirim. Ben milli görüşçü yazı yazmadım ama bir kere bile müdahale yemedim.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:08

İLGİLİ HABERLER