Spor
  • 23.8.2018 11:48

Mehmet Demirkol Fenerbahçe'nin Josef'i satma nedenini yazdı

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, spor dünyasında yaşanan gelişmeleri yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında değerlendirdi. Mehmet Demirkol'un değerlendirmelerini Ajansspor derledi;

"Josef transferinin tercümesi; Öyle deli bir para verdiler ki..."

Suudi Arabistan faktörü piyasayı salladı. Gomis kaldı mı diye düşünürken, Josef de Souza çıktı. Suudi Arabistan’da transfer bu akşam bitiyor. O yüzden iş çok hızlı gelişiyor. Dün akşamki açıklamaya baktığımızda Fenerbahçe’de bir iletişim problemi var. Bu açıklamaya gerek yok. Bu sabah gazetelerde ise bu transfer var. Kulübümüzün yüksek menfaatleri gereği cümlesi çok önemli. Josef’in transferinin tercümesi şu; “Öyle deli bir para verdiler ki ne yapalım?”

"Orta sahaya birinci adam lazım"

Fenerbahçe stoper ve santfor üzerine gidiyor. Slimani geldi, Soldado var… Skrtel – Neustadter, ya da Skrtel – Topal savunması, Maicon – Ahmet savunmasından daha mı kötü? Fatih Hoca da oraya oyuncu arıyor. Josef gitmese de Fenerbahçe’ye taktiksel bir değişiklik lazımdı. Mehmet Topal tek, diğer oyuncular da Ekici ile Elmas olacak. Ozan’ı hoca düşünmüyor. Yağ oranı inmiş ama… Başka kim var? O pozisyonda oynayacak başka bir oyuncu yok gibi duruyor. Roman Neustadter, Mehmet Topal’ın yedeği olabilir. O bölgeye transfer lazım. İkinci adam değil, oraya birinci bir adam lazım. Ekici ve Eljif’ten bu kadar emin olamazsın.

"Cocu'nun 4-4-2'ye döneceğini düşünmüyorum"

Hollanda ekolünde 4-4-2 çok görüşmüş bir şey değil. Frey de net santrfor. Ben Cocu’nun 4-4-2’ye döneceğini düşünmüyorum. Slimani daha hareketli, santrfor arkası oynayabilir. Fernandao, Josef ve Giuliano’dan gelen gelir oldukça iyi. Teşekkür etmek gerek.

"Türkiye'ye evrensel oyuncular gelmeli diye düşünüyorum"

Oyuncuları sınıflandırma sistemi var. Yerel oyuncular var, uluslararası oyuncular var ve evrensel oyuncular vardır. Uluslararası oyuncu takımıyla Avrupa’da da başarılı olur. Evrensel oyuncu ise hangi takıma giderse gitsin başarılı olur. Frey nasıl bir oyuncu? Onu göreceğiz. Türkiye’ye getirilen oyuncuların evrensel oyuncular olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim kültürümüz alışılmayacak bir kültür değildir. Brezilya’dan oyuncu çok kolay alınmaz. İstisnalar vardır ama… Brezilyalı oyuncular hangi ülkeye gitse dönüşebilen oyunculardır. Türkiye’ye geldiğinde neye dönüşeceği belli olmuyor.

"Rojo gelecek işler düzelecek diye bir şey yok"

Rojo çok mu iyi? Dünya Kupası’nda seyretmez olaydık. Rojo’nun ayağı çok mu iyi? Tabi ki oyuncu gerekebilir. Rojo gelecek işler düzelecek mantığı bana ters geliyor. Kötü bir oyuncu değil. Ama Fenerbahçe’ye gelecek ve her şeyi düzeltecek diye bir şey olmaz. Öyle bir stoper var mı? Orta sahayı dizayn edemezsen sıkıntı yaşarsın. Hücum da orada başlıyor, savunma da. Yarım saniyede geçişler olabiliyor. Savunma yaparken hücum ediyorsun, hücum ederken de savunma yapıyorsun. Bu da orta sahasız olmuyor.

"Gomis gibi adam kolay kolay bırakılmaz, mantıklı değil"

Gomis olayı bitti gibi duruyor. Bitince konuşmak lazım. Geçen sene paraların verilmediği dönemde haklı olarak itiraz eden oyunculardan biriydi. Takımın huzuru için maaşların yatması gerekir. Bu konuda direkt içeriden huzursuzluk yaşadığı ortaya çıktı. Gomis bu konuyu taraftarları arkasına alarak iyi idare etti. Şampiyonlukta çok ciddi bir payı var. İşin bu tarafı var. Bu adam kariyerinin sonuna geliyor ve para öncelikli. 1 sene daha Şampiyonlar Ligi oynayayım, para sonra gelir diyenler de çıkabilir. Acaba, sağlığı konusunda mı bir endişe var? Ben ne olursa olsun para kazanmalıyım da diyebilir. Gomis gibi adam kolay kolay bırakılmaz. Çünkü mantıklı değil. Ama Gomis gitse de çok iyi hatırlanacaktır.

"Gomis'in geçen seneki kadar gol atacağının garantisi yok"

Modeste, Gomis’in karşılığı mıdır? Gomis geldiğinde de kimse bu kadar başarılı bir performans beklemiyordu. Köln’de en iyi olduğu dönemdi. Gomis’in yerine birilerini koymak kolay değil. Gomis’in iyi olacağını düşünüyorduk ama bu kadar değil. Peki, Gomis bu sezon atabilecek mi o kadar? Onun da garantisi yok.

"Kagawa doğru isim"

Erzurumspor maçının ilk yarısındaki oyun Beşiktaş adına kötüydü. Oyun eksikliği vardı. Burada Şenol Güneş eleştirilebilir. Adriano sol bek oyuncusu gibi görünüyor ama orta saha açısından önemli bir oyuncu. Tolgay ya da Oğuzhan’ın forvet arkasında olması işinden vazgeçmek gerek. Tolgay-Medel-Necip üçlüsü topu alma anlamında problemli. Tolgay arkadan çıkayım geleyim istiyor. Klasik bir 4-2-3-1 olmayacaktır. Beşiktaş, kalabalık bir orta saha ile oynayacak. Adriano’nun varlığı Tolgay’ı rahatlatabilir. Babel ile oynayınca olmuyor. Babel’in yeri farklı. Kagawa isminin doğru olduğunu düşünüyorum. Özellikle Chadli'yi alın diyorsa bir şey düşünüyordur.

Güncellenme Tarihi : 23.8.2018 11:51

İLGİLİ HABERLER