Gündem
  • 29.9.2011 12:37

MEHMET HABERAL'IN MAHKUM ETTİRDİĞİ HAKİM, BAŞKAN OLDU

HSYK kararı ile 529 hakim ve savcının görev yeri değiştirilirken, Ergenekon davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Resul Çakır, yeni kurulan 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu.

Orgeneral Bilgin Balanlı hakkında tutuklama kararı veren Çakır, Ergenekon sanıklarından Prof. Mehmet Haberal’ın dava açıp tazminata mahkum ettirdiği isimler arasında bulunuyor. Son kararname ile asaleti onaylanan Çakır, HSYK tarafından daha önce 16. Ağır Ceza mahkemesinde görevlendirilmişti. Çakır’ın ağabeyi Nurullah Çakır da Çorum Valisi olarak görev yapıyor.

Haberal, “rahatsızlığı nedeniyle ölüm riski taşıdığı, delilleri karartma ve kaçma şüphesi olmadığı halde tahliye taleplerini reddettikleri” gerekçesiyle, aralarında Çakır’ın da bulunduğu 9 hakimden 20’şer bin TL tazminat talep etmişti.

BALYOZ VE ERGENEKON

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi de Haberal’ın “Tutukluluk halinin devamına” ilişkin kararın CMK’ya aykırı olduğunu ve hakimlerin herbirinin Haberal’a 1500 TL manevi tazminat ödemesine karar vermişti. Hakimler karara itiraz etmiş, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ise 9 hakimin tazminat ödemesini onamıştı.

Bu arada İstanbul’da yeni kurulan 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Ali Alçık, 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na ise 2. Ergenekon davası hakimlerinden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Gökmen Demircan atandı. (Gazeteport)

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:38

İLGİLİ HABERLER