Gündem
  • 29.1.2014 10:44

Mehmet Şimşek'ten faiz kararına ilk yorum

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV/CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtlıyor.

Merkez Bankası ara Para Politikası Kurulu kararlarını açıkladı. Banka, üç politika faizini de yükseltti.

Marjinal fonlama oranı yüzde 7,75'ten yüzde 12'ye; borçlanma faiz oranı yüzde 3,5'ten yüzde 8'e ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı da yüzde 4,5'tan yüzde 10'a yükseldi.

Dolar, kararın ardından kademeli olarak önce 2,20 liranın daha sonra da 2,18 liranın altına geriledi. Euro da 3 liranın altına düştü.

Merkez Bankası'nın sürpriz kararının, ekonomi yönetimi tarafından nasıl değerlendirileceği merak edildi.

Tüm bu gelişmelerin ışığında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV/CNBC-e ortak yayınında NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlıyor.

Mehmet Şimşek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Sorun yok. Eşim ve çocuklarım hastanede, her şey iyi. İsim konusunda eşimle müzakere halindeyiz. Sorun yok. Birkaç isim üzerinde görüşmeleriniz sürüyor.

Prensip olarak Merkez Bankası’nın kararları üzerinde yorum yapmak istemiyorum. Merkez Bankası bağımsız kredibiletesi çok yüksek. Kredibiletesini korumak adına yorum yapmıyorum. Bu kararı vermişlerse en doğru karardır. Benim değerlendirmem sınırlı olacak. Merkez Bankası’nın kredibiletesi çok çok kritik. Ben inanıyorum ki ülkemiz için en doğrusunu yapmaya çalışılıyor.

Önemli olan kurumların doğru kararı doğru zamanlarda beklemesidir. Yatırımcıların kaygılarını önemli ölçüde gidermiştir.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:05

İLGİLİ HABERLER