Spor
  • 30.4.2007 09:47

MEHMET YILDIZ'IN DÜŞÜRÜLMESİ NET PENALTIYDI

Net penaltıydı

METİN TOKAT
Beşiktaş'ın, şampiyonluk şansını devam ettirmesi bakımından Sivas çok önemli bir deplasmandı. Hafta arası 120 dakikalık kupa maçının yorgunluğu, Delgado'nun yokluğu yanında karşılarında da ikinci yarının en başarılı takımı vardı. İyi futboldan önce sadece üç puan gerekliydi. Havanın yağışlı sahanın kaygan olması ev sahibinin avantajıydı.
İlk yarı, Sivas forvetleri ile yardımcı hakem Bahattin Duran arasında geçti. Bilhassa Mehmet Yıldız ile Balili ofsayttan kurtulamayarak takımlarının tehlikeli olabilecek akınlarını engellediler. Beşiktaş bilhassa orta sahanın kontrolünü ele alamayınca pozisyon yaratamadı. İlk yarı boyunca Petkoviç'e top gelmedi dersek yalan olmaz. Ev sahibi takım, rahat olmanın güveni ile top dolaştırıyor, yarı alanını kalabalık tutup hızlı adamlarını pozisyona sokmaya çalışıyordu. İkinci yarıda Sivasspor tehlikeli akınlar yapmaya başladı. Bunlarda kaleci Runje çok başarılıydı. İşin ilginci daha arzulu ve baskılı oynayan Sivasspor'du.

Futbolun adaleti yok

Beşiktaş'ta takımı ateşleyecek, sorumluluk alacak oyuncu eksikliği vardı. Ortadan verkaçlarla, araya atılacak toplarla gol arayacaklarına Servet ve Petkoviç gibi yan toplarda üstünlüğü olan oyunculara rağmen kanatlardan akın geliştirdiklerinden sonuç alamadılar.
Tam maç böyle bitecek derken uzatmalarda maç boyunca yapamadıklarını İbrahim Akın ile buldular ve çok önemli bir üç puan alarak derbi öncesi moral depoladılar. Bu arada futbolun adaletinin olmadığı da bir kez daha görüldü.
Cem Deda, ilk yarıda Burak - Hayrettin mücadelelerine hatalı kararlar verdi. Burak her pozisyonda kendisini yanılttı. Mehmet Yıldız'a itiraz nedeniyle gösterdiği sarı kart öncesi Ali Tandoğan topu eliyle almıştı. İkinci yarıda Balili'nin ortasında ceza alanı içinde İbrahim Üzülmez'in arkadan Mehmet Yıldız'a yaptığı hareket net bir penaltıydı. Sivasspor'un attığı ve ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golde yardımcı hakemin kararı doğruydu. Aynı yardımcı hakem İbrahim Toraman, Mehmet Yıldız mücadelesine faul bayrağı kaldırarak önemli bir Sivas atağını önledi. Halbuki kendisi maç boyu böyle pozisyonları oynatmıştı. Müsabaka süresince hakemlerin takdir hakları hep Beşiktaş lehineydi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER