Asayiş
  • 26.9.2013 15:16

Mehmetçik firari PKK'lıları böyle paketledi

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden 18 PKK'lıdan 17'sinin yakalanmasıyla ilgili operasyonun büyük bölümü bugün öğle saatlerinde tamamlandı. Kaçan firariler yürüyerek Ortaçanak Köyü'nün kırsal kesimindeki Karacehennem Ormanları Mevkii'ne gitti. PKK'lıların bulunduğu yerin gece yarısı iki İHA tarafından tespit edilmesi üzerine Konserik Tepe Mevkii'ne Sikorsky helikopterlerle indirilen Jandarma ve ve Polis Özel Harekat Timleri firarilerin izlerini sürdü.

Karacehennem Ormanları'nın hemen girişinde önlem alan timler, PKK'lıların ormanın iç kesimlerine girip silahlı PKK'lılarda buluşmasını önledi. Gece boyunca süren operasyonlarda firarilerin hareket alanları daraltıldı. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda 17 PKK'lı yakalandı. Bölgede firarilerden Ekrem Taş'ın yakalanması için timlerin operasyonlarına ise sürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Bingöl Valiliği, dün M Tipi Cezaevi'nden firar eden 18 PKK'lıyla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 4'ü hükümlü ve 14'ü tutuklunun kazdıkları tüneli kullanmak suretiyle cezaevinden firar ettikleri belirtilerek, şöyle denildi:

"Olayın anlaşılmasından itibaren güvenlik birimlerimizin koordineli çalışması ile firarilerin yakalanmalarına yönelik olarak gidebilecekleri yerler üzerinde çalışmalar başlatılmış yapılan tespitlerin sonucunda düzenlenen operasyonda 17 firari Bingöl, merkez-Ortaçanak bölgesinde yakalanmıştır. Firarilerden 1 kişiyi yakalama çalışmaları devam etmektedir. Yakalama çalışmalarının hiçbir aşamasında çatışma olmamış ve ateşli silah kullanılmamıştır."

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:41

İLGİLİ HABERLER