Asayiş
  • 20.11.2016 00:05

Mehmetçik karlı dağlarda hainlerin ensesinde

Terör operasyonları çetin kış şartlarında sürüyor.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri Doğu ve Güneydoğu da bölücü terör örgütü PKK’ya karşı operasyonlarını hız kesmeden sürdürüyor.Mehmetçiğin kırsalda zorlu iklim şartlarına rağmen kar, kış, yağmur, çamur demeden yürüttüğü mücadelede ne denli zor şartlarda ve tehlikeli durumlar altında operasyon yürüttüğü paylaşıyan görüntülerde net olarak görülüyor..

Fotoğraflar, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların hız kesmeden, ne denli tehlikeli şartlarda yürütüldüğünü gösterdi.Mehmetçik'in hareket kabiliyetini artırarak sarp dağlar ve karlı tepelerdeki en büyük yardımcısı olan helikopterlerin, zorlu noktalara yaptığı riskli inişler de görüntülere yansıdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tunceli'de kış üslenmesi hazırlığında olan bölücü terör örgütü mensubu hainlere yönelik düzenlenen operasyonda 14 terörist cesedi ile çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan bilgilendirmede, Tunceli İl Merkez Karşılar köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Bali Deresi bölgesinde kış üslenmesi hazırlığı içerisinde oldukları değerlendirilen teröristlerin 07 Kasım 2016 Pazartesi günü keşif faaliyeti yapan İHA/İKU tarafından tespit edilmesini müteakip terörist unsurlara yönelik "Hava Destekli Operasyon" düzenlendiği kaydedildi. Operasyon sonrası icra edilen Şehit J.Uzm.Çvş. Serdar Yıldırım-40 Operasyonu kapsamındaki Arama Tarama faaliyetinde; Dokuz erkek ve beş kadın olmak üzere toplam 14 adet terörist cesedi ele geçirildiği vurgulandı.

 

Güncellenme Tarihi : 20.11.2016 00:10

İLGİLİ HABERLER