Spor
  • 24.6.2014 02:23

Meksika dalgası

Dünya Kupası A Grubu’nda Hırvatistan ile Meksika karşı karşıya geldi.
Arena Pernambuco’da oynanan mücadeleyi Meksika 3-1 kazandı ve adını 2. tura yazdırdı.
Mücadele öncesinde Hırvatlara galibiyet, Meksikalılara ise beraberlik yetiyordu. İlk yarısı 0-0 biten mücadelenin ikinci yarısında istediğini alan Orta Amerika ülkesi oldu. Rakibine oranla daha çok pozisyon bulan Meksika, 3 dakikada galibiyeti kaptı. 72. dakikada kaptan Marquez maçtaki ilk golü atarken 3 dakika sonra Guardado skoru 2-0 yaptı. Rakibini adeta dağıtan Meksika 82. dakikada Manchester Unitedlı golcüsü Hernandez ile farkı 3′e çıkardı. Maçtaki son golü ise 87. dakikada Hırvatistan adına Perisic attı ve skoru 3-1 olarak belirledi.
Mücadelenin 89. dakikasında ise Rebic rakibine yaptığı sert hareket nedeniyle kırmızı kart gördü.
Mücadelenin geride kalan dakikasında skor tabelasında değişiklik olmazken, Meksika 2. turda A Grubu’nu ilk sırada tamamlayan Hollanda ile eşleşti.
Stat: Pernambuco Arena
Hakemler: Ravshan Irmatov, Abduxamidullo Rasulov (Özbekistan), Bakhadyr Kochkarov (Kırgızistan)
Hırvatistan: Stipe Pletikosa, Darijo Srna, Vedran Corluka, Dejan Lovren, Sime Vrsaljko (Dk. 58 Mateo Kovacic), Ivan Rakitic, Danijel Pranjic (Dk. 74 Nikica Jelavic), Luka Modric, Ivan Perisic, Ivica Olic (Dk. 69 Ante Rebic), Mario Mandzukic
Meksika: Guillermo Ochoa, Francisco Rodriguez, Rafael Marquez, Hector Moreno, Paul Aguilar, Miguel Layun, Jose Vazquez, Hector Herrera, Andres Guardado (Dk. 84 Marco Fabian), Giovani dos Santos (Dk. 62 Javier Hernandez), Oribe Peralta (Dk. 79 Carlos Pena)
Goller: Dk. 72 Rafael Marquez, Dk. 77 Andres Guardado, Dk. 81 Javier Hernandez (Meksika), Dk. 87 Ivan Perisic (Hırvatistan)
Kırmızı kart: Dk. 89 Ante Rebic (Hırvatistan)
Sarı kartlar: Dk. 9 Ivan Rakitic (Hırvatistan), Dk. 39 Rafael Marquez, Dk. 66 Jose Vazquez (Meksika)

90′ Ravshan Irmatov son düdüğünü çalıyor ve Meksika müthiş maçta rakibini 3-1 mağlup etmeyi başarıyor. Bu sonuçla A Grubunu Brezilya lider, Meksika ise ikinci olarak tamamlıyor. İkinci turda Hollanda’nın rakibi Meksika, Brezilya’nın ise Şili oluyor.
89′ Hırvatistan ceza alanında yaşanan pozisyonda, sonradan oyuna dahil olan Ante Rebic, topu uzaklaştırırken rakibine tekme atıyor ve direkt kırmızı kartla oyun dışı kalıyor.
87′ GOOOLL!!! Ivan Perisic’in golüyle Hırvatistan farkı ikiye indiriyor.
82′ GOOOLL!!! Meksika, Javier Hernandez’in golüyle farkı üçe çıkarıyor. Andres Guardado, köşe vuruşundan ceza sahasına ortasını yapıyor ve altıpasın üzerinde ön direkte Rafael Marquez topu kafayla arka direğe doğru aşırıyor. Kale çizgisi üzerinde müsait durumda Javier Hernandez topu kafayla rahat bir şekilde ağlarla buluşturuyor.
78′ Ante Rebic, sol kanatta topla buluştuktan sonra iki rakibini ekarte ediyor ve arka direğe yaptığı plase vuruşta topu çizgiden çıkaran isim savunmada Hector Moreno oluyor ve belkide oyunun Hırvatistan lehine dönmesini önlüyor. Maçtaki dönüm noktalarından biri oluyor.
75′ GOOOLL!!! Andres Guardado’nun golüyle Meksika farkı ikiye çıkarıyor. Orta sahada kazanılan top sonrasında, Javier Hernandez topla buluşuyor ve ceza sahası önüne kadar topu sürdükten sonra pasını hemen sağında bulunan arkadaşı Oribe Peralta’ya veriyor. Oribe Peralta’nın yerden ceza sahasına gönderdiği topa penaltı noktasının hemen solunda geriden gelen Andres Guardado müsait durumda topun gelişine sol ayağının içiyle vuruşunu yapıyor ve topu ağlara gönderiyor.
72′ GOOOLL!!! Meksika, Rafael Marquez’in attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına yine Hector Herrera geçiyor ve ceza sahasına yaptığı etkili ortaya altıpasın hemen gerisinde rakibi Vedran Corluka’dan daha yükseğe çıkan kaptan Rafael Marquez, kafa vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor. Rafael Marquez, çok kritik bir gole imza atarak takımını bir üst tur için avantajlı konuma geçiriyor.
64′ Sağ kanattan Paul Aguilar’un ceza sahasına ortasında, herkesi aşan top ceza sahası içi sol çaprazda Andres Guardado’nun önünde kalıyor ve bu futbolcunun sert şutunu Dario Srna eliyle engelliyor ancak Özbek hakem net bir penaltıyı vermeyerek devam diyor. Meksikalı futbolcuların ve teknik direktör Miguel Herrera’nın bu karara büyük tepkisi var.
57′ Andres Guardado’nun sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahası içinde iyi yükselen Oribe Peralta’nın kafa vuruşu üstten auta gidiyor. Meksika, bu köşe vuruşundan yararlanamıyor.

52′ Meksika savunması savunmada bir anda hata yapıyor ancak seken topa hiçbir Hırvat futbolcu dokunamayınca, savunma topu ceza sahası dışına uzaklaştırarak tehlikeyi önlüyor.
49′ Ivan Rakitic’in kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahası içinde Ivica Olic, rakibi Miguel Layun’u itiyor ve hakem bu hareketi faul olarak değerlendiriyor.
46′ Özbek hakem ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya başlayan taraf Hırvatistan.
İLK YARI SONA ERDİ
41′ Bu kez Meksika orta alanı hızlı geçiyor ve kısa paslar sonrasında sol kanatta bulunan Miguel Layun, önüne gelen topa gelişine yerden vuruyor. Hırvatistan savunmasında altıpasın önünde Vedran Corluka kayarak topun kaleye gitmesini engelleyerek topu kornere gönderiyor.
35′ Sağ kanattan kaleye hayli uzak mesafede taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Andres Guardado, ceza sahası içine sert kesiyor ancak savunma topu kafayla uzaklaştırmayı başarıyor.
27′ Sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrasında topla buluşan Dario Srna, ceza sahası içinde bulunan arkadaşı Luka Modric’e pasını veriyor. Luka Modric, ceza sahası içi sağ çaprazda bulunan Ivica Olic’e pasını göğsüyle aktarıyor. Sol ayağı ile Ivica Olic gelişine şutunu çekiyor ancak top Meksika defansında Maza’ya çarpıp geri dönüyor.
23′ Sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrasında topla buluşan Dario Srna, ceza sahası içinde bulunan arkadaşı Luka Modric’e pasını veriyor. Luka Modric, ceza sahası içi sağ çaprazda bulunan Ivica Olic’e pasını göğsüyle aktarıyor. Sol ayağı ile Ivica Olic gelişine şutunu çekiyor ancak top Meksika defansında Maza’ya çarpıp geri dönüyor.
16′ Hector Herrera, Giovani Dos Santos ve Oribe Peralta üçgeninde orta alandaki güzel paslaşmalar sonrasında ceza sahası dışı hafif sol çaprazda topun sahibi olan Hector Herrera, sol ayağıyla kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden adeta bir füze gönderiyor ve top iki direğin birleştiği yere çarpıp oyun alanına geri dönüyor. Meksika gole çok yaklaştı.
10′ Luka Modric, hava topu mücadelesinde rakibiyle çarpışıyor ve kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.
6′ Danijel Pranjic’in köşe vuruşundan ceza sahasına yaptığı sert ortayı, altıpasın önünde Meksika savunması kafayla uzaklaştırıyor.
1′ Özbek hakem Ravshan Irmatov ilk düdüğünü çalıyor ve karşılaşmaya Meksika başlıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:56

İLGİLİ HABERLER