Asayiş
  • 7.6.2014 00:37

Melen Çay'ı taştı

Düzce’de şiddetli yağmur nedeniyle bazı ev ve işyerleri sular altında kaldı. Evinde mahsur kalan felçli kadın ise itfaiye, DAKE, AFAD ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.
Sabah saatlerinde Düzce kent merkezinde başlayan şiddetli sağanak yağış yaşamı felç etti. Rögarların yağmur sularını çekmemesi nedeni ile kentin birçok ana caddesi ve sokakları suyla doldu. Yağmura yakalanan yayalar ise durak ve işyerlerine sığındı. Kentin birçok noktasında evleri ve işyerleri sular altında kalan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kalıcı konutlar bölgesindeki zemin katları da su bastı. Bazı yerlerde DSİ kanallarının taşması ile ev ve bahçeler su altında kaldı. Tepecik Mahallesi’nde evi su altında kalan aile, yetkililere tepki gösterdi. Belediye ekipleri iş makineleri ile alanı temizledi.
Evinde mahsur kalan yatalak Emine Durmuş ise, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, DAKE, AFAD ve 112 Acil Servis ekiplerinin başlattığı kurtarma çalışması sonrasında evden kurtarıldı. Cumayeri ilçesinde de mahsur kalan bazı vatandaşlar kepçe yardımı ile kurtarıldı. 

MELEN ÇAYI TAŞTI

Sakarya’da gün boyu süren sağanak yağış Melen Çayı’nı taşırınca, Kocaali ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi sular altında kaldı. Bölgede yapılan çalışmalarda çok sayıda insan kurtarılırken, kapanan yollarda da çalışmalar yapıldı.
Sakarya’da gün ortasında başlayan sağanak yağış, Hendek, Akyazı, Geyve ile birlikte Kocaali ilçesinde de etkisini gösterdi. Düzce ilinden başlayıp Sakarya’ya uzanan Melen Çayı sağanak yağış sonrası taşınca Kocaali ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi sular altında kaldı. Sağanak yağış sonrası çok sayıda kişi evlerinde mahsur kalırken, bölgeye sevk edilen İtfaiye ekipleri ile iş makineleri mahsur kalan vatandaşlar için yoğun çalışma yaptı. Bazı evlerin tamamen sular altında kaldığı Ortaköy Mahallesi’nde iş makinaları saatlerce kapanan yolları açmak için çalıştı.
Sağanak yağış ile birlikte sular altına kalan Ortaköy Mahallesine gelerek incelemelerde bulunan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “İstanbul için su tutmaya başladık. Ortaköy beldemiz, tamamen tahliye olduktan sonra tutacağı suyu, aşırı yağışlar ve göletin önüne set çekilmesiyle Melen’in taşması Ortaköy, Cuma Mahallesi ve Merkez Mahallesi bölgelerini tamamen sular altında bıraktı” dedi. Sağanak yağış sonrası oluşan sel sonucu her hangi bir can ve mal kaybının olmadığını da belirten Acar, “Sadece yollarda kısmi tahribatlar var, köprü geçişlerinde sıkıntılar var. Onlarla ilgili de iş makinalarımız çalışıyor” diye konuştu.

GEYVELİ’DE SELİN YARALARI SARILMAYA ÇALIŞILIYOR 

Sakarya’nın Geyve ilçesinde Kuruçay Deresi’nin taşması sebebiyle meydana gelen selin yaraları sarılmaya çalışılıyor.
Sakarya’nın Geyve ilçesinde yoğun yağış sebebiyle şehir merkezinden geçen Kuruçay Deresi’nin taşması sonucu sel meydana gelmişti. İlçe genelinde büyük maddi hasara neden olan sel sonrasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri, gece boyunca çalışarak selin yaralarını sarmak için uğraştı. Vatandaşların çoğunun evleri ve iş yerleri sular altında kalırken, ilçe genelinde tüm resmi kurumları da su bastı. Bölgede ikamet eden bir vatandaş, “Böyle bir felaket daha önce de olmuştu. 1967 yılında bir kere daha sel basmıştı. Benim bodrumumda şu an bir ton zeytinyağı ile bir buçuk ton petrol sular altında kaldı” dedi. Bir diğer vatandaş ise, “Evimizi tamamen su bastı. Bu geceyi mecburen dışarıda geçireceğiz” şeklinde konuştu.
İlçedeki suların çekilmesinin ardından evlerindeki ve iş yerlerindeki suları tarlalarını suladıkları pancar motorları yardımıyla boşaltmaya çalışan vatandaşlar, geceyi yakınlarının evlerinde geçirdi. Yakınlarına gidemeyen vatandaşlar ise geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ ekipleri arazözler ve iş makinaları yardımıyla gece boyunca sokaklardaki su ve çamur birikintilerini temizledi.
Öte yandan, sel felaketi sırasında sulara kapılarak kaybolan 22 yaşındaki Taner Yaman’ı arama çalışmaları da AKUT, UMKE ve AFAD ekipleri tarafından devam ediyor. Arama çalışmaları gece boyunca devam edecek.

GEYVE’DE SELDE KAYBOLAN GENCİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 Sakarya’da selin vurduğu Geyve ilçesinde sulara kapılarak kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor.
Sakarya’nın Geyve ilçesi Doğantepe köyü Koruboğazı mevkiinde bir tavuk çiftliğinde çalışan Taner Yaman (22) isimli genç sulara kapılarak kaybolmuştu. Gencin bulunması için bölgeye gelen AKUT, AFA, UMKE ve Sivil Savunma ekipleri arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her ihtimale karşın bir ambulansın da bulunduğu bölgede gencin yakınları ve arkadaşları da arama çalışmalarına katılıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:24

İLGİLİ HABERLER