Gündem
  • 23.4.2017 00:16

Memleketten Nisan'da kar manzaraları

Kütahya'da kar yağışı etkili oluyor

Kar kalınlığının yaklaşık 10 santimetreye ulaştığı Domaniç'de kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kütahya'da kar yağışı etkili oluyor

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Domaniç-İnegöl karayolunun Kocayayla mevkisinde buzlanma nedeniyle yolda kayan araçlar, zaman zaman ulaşımda aksamalara yol açtı. Kar kalınlığı bölgede yaklaşık 10 santimetreye ulaştı.

Kara hazırlıksız yakalanan çok sayıda sürücü, yoldan geri dönmek zorunda kaldı.

Karayolları ekipleri, tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaparken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları, yakın takip, hatalı sollama ve yüksek hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Nisanda 7 metre kar şaşırtıyor

Van'ın Bahçesaray ilçesinde yol kenarında biriken 7 metre yüksekliğindeki karı gören sürücüler, nisan ayında oluşan bu manzara karşısında şaşkınlık yaşıyor.

Nisanda 7 metre kar şaşırtıyor

Van'ın Bahçesaray ilçesinde yol kenarında biriken 7 metre yüksekliğindeki karı gören sürücüler, nisan ayında oluşan bu manzara karşısında şaşkınlık yaşıyor.

Kışın karayolunun kardan kapanması sonucu ulaşımın sağlanamaması ve dünya ile bağlantısının kesilmesi nedeniyle halk arasında "Dokuzuncu gezegen" olarak adlandırılan Bahçesaray karayolunda, nisan ayına rağmen ulaşım zaman zaman aksıyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünce yapılan 2 kilometre uzunluğunda ve 8,5 metre genişliğindeki kar tüneli sayesinde ilçenin yolu bu yıl kapanmazken, havanın ısınmasıyla düşen çığ nedeniyle yol kenarında 7 metreyi bulan kar birikti. Sürücüler ile ilçeye ilk kez gelen bazı vatandaşlar, gördükleri kar kütlesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

"Araçlarımızda zincirle geziyoruz"

Sürücü Aydın Tarakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bahçesaray yolunun her yıl kar yağışı nedeniyle sürekli kapandığını, bu yıl ise kar tünellerinin de devreye girmesiyle ulaşımda aksamanın düşük seviyeye indiğini söyledi.

Bölgede kış aylarının sert ve yağışlı geçtiğini anlatan Tarakçı, şöyle devam etti:

"Karayolunun kapanmaması için yapılan tüneller bu yıl işimizi çok kolaylaştırdı. Bahçesaray'ı kardan kurtarmak için daha çok tünele ihtiyacımız var. Şu an Antalya'da millet denize giriyor, biz hala araçlarımızda zincirle geziyoruz. Yaz aylarında bile araçlarımızda zincir bulundurmak zorunda kalıyoruz. Nisan ayının son haftasına girdik, hala karla mücadele ediyoruz."

Güncellenme Tarihi : 22.4.2017 23:48

İLGİLİ HABERLER