Ekonomi
  • 15.7.2009 14:51

MEMUR MAAŞ BORDROLARINI YAKTI

ANKARA - Kızılay'da toplanan platform üyeleri, burada alkışlar ve ıslıklar eşliğinde ''Hükümet zammını al başına çal'', ''Sadaka değil, toplu sözleşme'', ''Sefalet zamları değil, insanca yaşanacak ücret istiyoruz'' yazılı dövizler taşıdılar ve sloganlar attılar.
KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, siyasi iktidarın kamu emekçilerine yaptığı yüzde 4,5 oranındaki zammı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, ''Bugün bordrolarımızı yakacağız. Çünkü hükümetin yandaş sendikalarla her yıl sahneye koyduğu ve artık komik bir yanı da kalmayan toplu görüşme komedisini reddediyoruz'' dedi.
Kamu-Sen ve Memur-Sen'e seslenerek sendikaların hak arama örgütleri olduğunu vurgulayan Şimşek, ''Sendikalar emekçilerin çıkarlarını savunma örgütleridir. Eğer gerçekten kendinizi sendikal mücadelenin bir parçası olarak görüyorsanız, bu toplu görüşme komedisine katılmayın, iktidarın bir kez daha sahnelemek istediği müsamerede figüran olmayın'' diye konuştu.
Krizin emekçiyi, ''İşsizlik'', ''Reel ücretlerin erimesi'', ''Demokrasinin daralması ve otoriterleşme'' olarak üç temel noktada kuşattığını savunan Şimşek, hükümetin ülkenin kaynaklarını çarçur ettiğini, toplu iş sözleşmesi başta olmak üzere emekçilerin haklarını gaspa devam ettiğini öne sürdü.
Grup üyeleri daha sonra, kamu çalışanlarına yılın ikinci yarısı için yapılan yüzde 4,5 oranındaki zam oranını protesto amacıyla maaş bordrolarını yaktı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER