Ekonomi
  • 11.7.2009 03:01

MEMUR OLMAK İÇİN SON 5 GÜN...

Bu yıl içinde alınacak 10 bin 244 devlet memuru kadrosu için başvurular devam ediyor. 15 Temmuz'da sona erecek başvurular için 2008 KPSS sınavına girmiş olma şartı bulunuyor. İnternetten yapılan başvurular için osym.gov.tr adresinden tercih yapmak gerekiyor. Yetkililer başvuruların sadece internetten yapılabileceğini posta yoluyla başvuruların geçersiz olduğunu belirttiler.

Her meslekten kadro var
Ortaöğretim mezunları arasından şoför, memur, teknisyen, hizmetli kadrolarına eleman alınacak. İki yıllık üniversite mezunları için açılan kadrolarda en fazla veri hazırlama ve kontrol elemanı, bilgisayar işletmeni ihtiyacı dikkat çekiyor. Bu kadrolar içinde ayrıca memur, tekniker, sekreter, aşçı, itfaiyeci gibi meslekler öne çıkıyor.

Sağlık Bakanlığı'na bin 750 personel
Sağlık Bakanlığı, Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarına göre, ÖSYM aracılığıyla merkez ve taşra teşkilatına bin 750 personel alacak. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kamuya alınacak 10 bin 244 memurun bin 750'sinin kadrolu olarak Sağlık Bakanlığı'na alınacağı bildirildi. Alınacak memurlar içinde hemşire ve sağlık memurlarının dışında teknik elemanlar ve büro elemanları da bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER