Ekonomi
  • 29.8.2009 00:00

MEMURLAR BAŞBAKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin uyuşmazlıkla sona erdiğini belirterek, ''eylemlilik sürecini Pazartesi günü, 2008 yılı mutabakat metninin hükümlerini yerine getirmeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunarak başlatacaklarını'' söyledi.
Akyıldız, Toplu Görüşmelerin 7. Turu'nun ardından Başbakanlık Merkez Bina'da yaptığı açıklamada, mutabakat metni imzalayarak kamuoyuna açıklama yapma imkanı bulamadıkları için yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.
Kamu çalışanlarının haklarını koruma noktasında ellerindeki en önemli silahın toplu görüşme masası olduğunu ve bunu ciddiye aldıklarını anlatan Akyıldız, geçen sene 23 maddeden oluşan mutabakat imzalandığını ancak, Hükümet'in attığı imzanın arkasında durmadığını öne sürdü. Akyıldız, şöyle devam etti:
''Büyümeden pay istediğimizde 'ne katkınız var ki istiyorsunuz' diyorlar, krizin faturasını bize çıkarmaya çalışıyorlar. Siyasi iradenin adalet anlayışının bu olduğuna kanaat getiriyoruz. Varlıkta hakkımızı vermiyorlar, yoklukta hakkımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Bakanlar Kurulu üyeleri kendi mesai arkadaşları olan memurlara şaşı bakmaya devam ediyor. Bu yıl da bir umutla başladığımız toplu görüşmelerden hayal kırıklığına uğrayarak ayrılıyoruz. Ülke ekonomisini doğru yönetemeyenler her defasında olduğu gibi bu yıl da faturayı devlet memuruna kesiyorlar.''
Demokratik haklar konusunda verilen sözlerin tutulmadığını ve memurları köle gibi görme anlayışının sürdürüldüğünü savunan Akyıldız, ''Kamu İşveren Kurulunun bu ibret verici davranışını tüm kamuoyu görüyor, memurlarımız da görüyorlar. Bütün memurları göreve davet ediyoruz. Bu zalimce anlayışa karşı durmaya ve mücadeleye çağırıyoruz. Emek düşmanlarına ders vermeye, üretimden gelen gücümüzü kullanmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.
Akyıldız, mutabakat metni imzalanması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, eylemlilik sürecinin başladığını söyledi.
Akyıldız, mutabakata varılan konulara ilişkin bir soru üzerine, ''Yaklaşık 22 maddenin hemen, 18 maddenin de bir süreç içerisinde yerine getirilmesi konusunda bir mutabakat var, ama siyasi iradenin bunları yerine getirip getirmeme konusunda bir garantisi yok. Sayın Bakan'a sorduk mutabakat metni imzalamazsak üzerinde mutabık kaldığımız konuları hayata geçirme konusunu garanti eder misiniz diye, bize 'ben o kadar saf mıyım' yanıtını verdi'' dedi.
Görüşmede bazı haklarda ilerleme olup olmadığının sorusuna ise Akyıldız, ''Hiç bir konuda bir yükselme söz konusu değil'' yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER