Ekonomi
  • 15.1.2014 17:14

Memurlar bordro yaktı

Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, maaşlarına düşük zam yapılmasını protesto etti, hükümeti eleştirdi, bordro yaktı. 

BALIKESİR'DE MEMURLARIN ZAM PROTESTOSU

TÜRKİYE Kamu-Sen üyesi memurlar, bugün Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, maaşlarına düşük zam yapılmasını protesto etti, hükümeti eleştirdi, bordro yaktı.

Geçen ağustos ayında yapılan ve 2 milyon 500 bin memuru kapsayan toplu sözleşme sonrası Balıkesir'de bugün ilk kez zamlı maaşlarını alan Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda eylem yaptı. Memurlar adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Yılmaz Kuran, memurun bordrosunun ateşinin hem bu dünyada hem öteki dünyada, hırsızı, arsızı, yalancıyı ve rüşvetçiyi saracağını belirtti. Memurların maaşlarına 123, emeklilerin maaşlarına 140 lira zam yapıldığını hatırlatan Yılmaz Kuran şunları söyledi:

"Bugün memurlar maaşlarını aldı. Yani takke düştü kel göründü. Akla-kara açığa çıktı. Birileri ayakkabı kutularında milyonlarca doları götürürken, toplu sözleşme masasında memurlara ayrılan payın 3 milyar lirasını lobilere peşkeş çekenler bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacak. Karacaoğlan der ki 'Her sözüm haktır. Yiğit olmayanın yalanı çoktur. Cehennem yerinde hiç ateş yoktur. Herkes ateşini buradan götürür.' Bu dizelerde olduğu gibi milyonlarca memurun, emeklinin, masumun, hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine, dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini milyonlarca memurun bordrolarında görecek. Memurun bordrosunun ateşi hem bu dünyada, hem öteki dünyada, hırsızı, arsızı, yalancıyı ve rüşvetçiyi saracak."

Memurların eylemi sırasında, Ak Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Edip Uğur’un tanıtımı için bir apartmanın cephesine kurulan dev ekranda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı selamlarkenki görüntüsü belirdi.

Yılmaz Kuran’ın açıklamasının ardından, memurlar yanlarında getirdikleri bordroları yaktı, 'Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız' diye slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)

ÜMRANİYE'DE BORDRO YAKMA EYLEMİ

ÜMRANİYE Sosyal Güvenlik Kurumu önünde toplanan KESK (Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu) üyeleri, memur maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu belirterek basın açıklaması yaptılar.Memurlar basın açıklamasının ardından yapılan zammı, maaş bordrolarını yakarak protesto ettiler.


Ümraniye Sosyal Güvenlik Kurumu önünde saat 12.30'da toplanan KESK'e bağlı BES (Büro Emekçileri Sendikası) üyesi memurlar "İnsanca yaşanacak Ücret İstiyoruz" yazılı bir pankart açtılar. Memur maaşlarına yapılan zammın sefalet zammı olduğunu belirten memurlar "Ücretli köle olmayacağız", "Yolsuzluğa değil emekçiye bütçe" şeklinde sloganlar attılar. Grup adına basın açıklamasını BES 3. Nolu şube Yöneticisi Aziz Özkan yaptı. Hükümetin bütün politikalarıyla kamu emekçilerini yoksulluğa mahkum ettiğini belirten Özkan "Genel olarak kamu çalışanları yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır.Bu gün ülke genelinde bordro yakma eylemleriyle bir kez daha bu talan ve soygun düzenine tepkimizi ortaya koyarak, insanca yaşam taleplerimizi hep birlikte haykırıyoruz"diye konuştu. Grup basın açıklamasının ardından memur maaşlarına yapılan zammı protesto ederek maaş bordrolarını yaktı. Maaş bordrolarının yakılmasının ardından basın açıklaması sona erdi.
M.Akif ERDEM/İSTANBUL,(DHA)

DEFTERDARLIK ÖNÜNDE BORDROLARINI YAKTILAR

İZMİT'te Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup çalışan, Kocaeli Defterdarlık binası önünde toplanarak, yapılan zamları 'sadaka' olarak nitelendirip bordrolarını yaktı.

Bugün öğlen saatlerinde, Büro Emekçileri Sendikası üyesi yaklaşık 50 kişi, Defterdarlık önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan BES Şube Başkanı Akın Şişman, bir taraftan ayakkabı kutuları içinde milyon dolarlar ortaya çıkarken, bir taraftan da asgari ücrette çay simit hesabı yapıldığını söyledi. Sadece insanca yaşayacak ücreti almak istediklerini söyleyen Şişman, şöyle devam etti:

"Bugün 15 Ocak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da milyonlarca emekçi, emekli, kamu çalışanı, asgari ücretli, Ocak ayı itibariyle zamlı maaşlarını aldı. Asgari ücretle çalışan bir işçinin net olarak 803 TL olan ücreti 846 TL oldu. Kamu emekçilerinin 2014 yılı için bir defaya mahsus olarak gerçekleşecek zamları ise 113 TL. Babalı oğullu zevk ü sefa içersinde yaşayanlar, kamu kaynaklarını diledikleri gibi kullananlar, sıra emekçilerin alın terinin, insanca yaşam koşullarının gereği olan insanca yaşayacak ücretine geldiğinde kartal kesiliyorlar."

İnsanca yaşam hakları için haykırdıklarını söyleyen Şişman, "Bugün bir kez daha bu talan ve soygun düzenine tepkimizi ortaya koyarak, insanca yaşam taleplerimizi hep birlikte haykırıyoruz. Bu yolsuzluk ve yoksulluk düzenine karşı eşit, özgür, laik ve demokratik Türkiye mücadelemizi yükselterek sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Yaklaşık 50 kişiden oluşan BES üyesi çalışanlar bordrolarını yakarak protesto gerçekleştirdi. Çalışanlar, ardından olaysız dağıldı.Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)

BURSA'DA MEMURLAR MAAŞ BORDROLARINI YAKTI

BURSA’da, Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, enflasyon artışına rağmen maaşlarında yapılan 123 TL’lik artışı, AK Parti il binası önünde maaş bordrolarını yakarak protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği üyesi memurlar, Fomara Meydanı’ndaki AK Parti il binası önüne gelerek maaşlarına yapılan zammın yetersiz kalmasını protesto etti. Üyeler adına basın açıklaması yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmenin ardından acı gerçekle yüzleştiklerini söyledi. Memurların 123 TL, emeklilerin ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklarını belirten Türkoğlu, "Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 10.7, su yüzde 9.4 zamlandı. Yoksulluk sınırı 179 TL artmışken maaşlara 123 lira zam yapmak adeta memur ve emeklilerle alay etmek demek. Yüzde 5,3 olarak hedeflenen 2013 enflasyonu yüzde 7.4 olarak gerçekleşti. Memurlar patatese dahi muhtaç bırakıldı" dedi.

Zamların 2014 yılında da devam ettiğine dikkat çeken Türkoğlu, yapılan zammın 2014 enflasyonunun altında kaldığını ifade etti.

Memur- Sen’i de eleştiren Türkoğlu, "Memurlar için bir gün dahi alanlara inmeyenler, yüzsüzce, yolsuzluk operasyonları durmazsa alanları ineriz tehditleri savuruyor. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada hem de öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracak" dedi.

Memurlar daha sonra ellerindeki maaş bordrolarını yaktı.Sebile ÇETİN/BURSA, (DHA)

MEMURLAR BORDRO YAKTI

TÜRKİYE Kamu Sen üyesi memurlar, maaş zammını protesto için bordro yaktı. Kamu Sen Temsilcisi Fikret Özcan, “Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada, hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı. Rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır” dedi.

Türkiye Kamu Sen üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda önce basın açıklaması yaptı, ardından bordro yaktı, Kamu Sen İl Temsilcisi Fikret Özcan, 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını söyledi. Memurlara 123, emeklilere ise 140 lira zam yapıldığını ve yıl boyunca bununla idare etmek zorunda olduklarını öne süren Özcan, “Geçtiğimiz yıl gider fiyatları yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9.4 zamlandı. Yoksulluk sınırı 179 lira artmışken, maaşlara 123 lira zam yapmak memur ve emekliyle alay etmektir” dedi.

Türkiye Kumu Sen’in Ağustos ayından beri imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini dile getirdiğini anımsatan İl Temsilcisi Özcan, "Malum sendika ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi. Bugün memurlar maaşlarını aldılar. Yani takke düştü, kel göründü. Akla kara açığa çıktı. Kamu Sen dün de meydanlardaydı, bugün de meydanlarda. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada, hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı. Rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır” dedi.

Basın açıklamasına katılanlar daha sonra hep birlikte bordrolarını yakarak dağıldı.
Demet ÖZTÜRK- Şevket TEKİN/KAYSERİ, (DHA)

TRABZON'DA MEMURLAR BORDRO YAKTI

TÜRKİYE Kamu- Sen Trabzon İl Temsilciliği tarafından memur maaşlarına yapılan zammı protesto etmek için düzenlenen eylemde memurlar bordro yaktı.

Atatürk Alanı’nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber, "Bir yılda zorunlu harcamalar 179 lira artmışken, 123 lira zamma 'evet' diyenler memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? İktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklar. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 10.7, su yüzde 9.4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 170 lira artmışken, maaşlara 123 lira zam yapmak adeta memur ve emeklilerle alay etmektir. Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine, dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır" dedi. Basın açıklamasının ardından memurlar bordrolarını ateşe verdi.
Ömür AVCI/TRABZON, (DHA)

MEMURLARDAN AYAKKABI KUTULU, SARI LİRALI EYLEM

ANTALYA'da, toplu iş sözleşmesinden memur maaşına yansıyan 123 lira artışı protesto eden Türkiye Kamu-Sen Antalya Temsilciliği üyeleri, maaş bordrolarını yakarak eylem yaptı. Protesto gösterisinde davul zurna eşliğinde 'Gemilerde talim var' türküsünü çalan, 'Recep'in sarı liraları' diyerek para şeklinde çikolata dağıtan memurlar, ayakkabı kutusunu da 'memurun kutusu' yaptı.

Antalya'da Türkiye Kamu- Sen Temsilciliği üyeleri, Defterdarlık binası önünde toplanarak toplu iş sözleşmesinden maaşlarına yansıyan 123 liralık zamma tepki gösterdi. Yılın ilk maaşını alan memurlar, zam miktarını protesto etti. Davul, zurna ile 'Gemilerde talim var' türküsünün çalındığı protesto gösterisinde Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilcisi Bünyamin Seçme, para şeklindeki çikolataları dağıtarak "Memurlar Recep'in sarı liralarını dağıtıyor" dedi.

Memurların 'Ak değil kapkarasın, başımıza belasın', 'Memurdan çaldılar kutuya koydular' yazılı dövizleri taşıdığı protesto gösterisinde basın açıklamasını yapan Seçme, kamu görevlilerinin Ağustos ayındaki toplu iş sözleşmesinden sonra acı gerçekle yüz yüze kaldıklarını söyledi. Kamu görevlisi ile emeklilerin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını belirten Seçme, "Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış. Bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze meyve el yakmaktadır. Buna rağmen memura 2014 yılı için 123 lira, 2015 için de yüzde 3 artı 3 zam yapılması öngörülmüştür" diye konuştu. Bünyamin Seçme, toplu iş sözleşmesinde hükümet ile imza atan Memur-Sen'i de eleştirdi.

Basın açıklamasının ardından memurlar, yılın ilk maaşı için aldıkları bordroyu yaktı. Ayakkabı kutusu üzerine 'memurun kutusu' yazarak tepkilerini gösteren memurlar, kutuya elektrik, su faturası ile maaşlarına yapılan 123 lira zammı temsil eden para koydu.
Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

MEMURLAR, 'EGEMEN BAĞIŞ İÇİN BAĞIŞ' KUTUSUNA PARA ATMADI

KARAMAN'da Kamu-Sen üyesi memurlar, maaşlarına yapılan zammın yetersizliğine tepki göstermek için maaş bordrolarını yaktı.

Kamu- Sen'e üyesi yaklaşık 100 memur, bugün Cumhuriyet Meydanı'nın da bir araya gelerek, maaşlarına yapılan zammın az olduğunu belirterek protesto eylemi yaptı. Maaş bordrolarını yakarak protestolarını gerçekleştiren memurların, içinde 2 simit olan 'memurun kutusu' ve içi boş olan eski bakan Egemen Bağış'ın adını kullanarak 'Egemen'e bağış' yazılı ayakkabı kutuları dikkat çekti.

Kamu- Sen Başkanı Ziya Hotamışlı, yapılan basın açıklamasının ardından 'Egemene bağış' yazılı ayakkabı kutusunu eline alıp, arkadaşlarından 'Egemen Bağış'a, bağış' diyerek para toplamaya çalıştı, ancak kutuya para atan olmadı.

'Memur Kutusu'ndaki 2 simit paylaşıldıktan sonra grup sessizce dağıldı.
Serdar ÖZGÜR/KARAMAN,(DHA)

KAMU-SEN ÜYELERİ AYAKKABI KUTUSU VE BORDRO YAKTI

SAMSUN'da memur ve emekliye verilen zamları protesto eden Türkiye Kamu-Sen üyeleri, "Hırsız var" diye bağırıp, ayakkabı kutusu ve maaş bordrolarını yaktı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği üyesi 30 kişi bugün İlkadım İlçesi 56'lar mevkiinde bir araya gelerek hükümetin memur ve emekliye yaptığı son zamları protesto etti. Üzerine 'kutu' yazdıkları ayakkabı kutularıyla gelen prosestocular, "Milletin kutusundan dolar çıkar, bizim kutumuzdan da bordro çıkar" diyerek tepki gösterdi. 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını söyleyen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Çakır, "İktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklar. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 9.4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 170 TL artmışken maaşlara 123 lira zam yapmak memur ve emekliyle alay etmek demektir. Gerçekler ortadayken, malum pazarlamacı konfederasyonun da eşlik ettiği masa başı oyunlarıyla memurlarımız 2015 yılı sonuna kadar devreden çıkartılmıştır" dedi.

Konuşmanın ardından grup, kutulardan çıkarttıkları maaş bordrolarını yakıp, 'hırsız var' diye bağırdı. Grup, daha sonra dağıldı.Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA)

MEMURLAR AYAKKABI KUTUSUNDA BORDRO YAKTI

ELAZIĞ'da Türkiye Kamu-Sen üyeleri, memurlara yapılan maaş zammı ile rüşvet ve yolsuzluğu etmek için ayakkabı kutuları içinde maaş bordrolarını yaktı.

Elazığ PTT Meydanı'nda toplanan ve MHP İl Teşkilatı'nda destek verdiği sendika üyesi yaklaşık 100 memur rüşvet ve yolsuzluk ile maaş zamlarını protesto etti. Önce ayakkabı kutuları içine dolar koyan memurlar, daha sonra maaş zammını protesto etmek için de ayakkabı kutuları içine koydukları maaş bordrolarını yaktı. Kamu Sen Elazığ İl Temsilcisi Kerim Eflatun, şöyle dedi:

"İktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise, 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,5, mutfak tüpü yüzde 10,7, su yüzde 9,4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken, maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. Bugün, memurlar maaşlarını aldılar. Yani takke düştü, kel göründü. Akla kara açığa çıktı. Çocuk, enişte, baldız, bacanak, kayınpeder demeden; cümbür cemaat, maaile, ülkenin kaynaklarına üşüşülmüşken; ayakkabı kutuları, çelik kasanın yerine geçmişken, memuru unutup, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Bir yılda ailenin zorunlu harcamaları 179 lira artmışken, 123 lira zamma evet diyenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?"
Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, (DHA)

ESKİŞEHİR'DE MEMURLAR BORDROLARINI YAKTI

ESKİŞEHİR'de maaşlarına yapılan zammı yetersiz bulan memurlar, bordolarını ve boş ayakkabı kutularını yakarak protesto gösterisi yaptı.

Türkiye Kamu-Sen üyesi 70 memur, Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'ta basın açıklaması yaptı. Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posteri ve 'Hırsıza değil memura bütçe' yazılı dövizler taşıyan memurlar sık sık 'Hükümet istifa', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Ak değil karasın, başımıza belasın', 'Hırsız var' ve 'Çal çal çal AKP zammını başına çal' sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Dursun 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını söyledi. Memurların 123 lira, emeklilerin ise 140 lira zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklarını ifade eden Dursun şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 10.7, su yüzde 9, 4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 lira artmışken maaşlar 123 lira zam yapmak adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüşmüştür. Fiyat artışları 2013'te gerçekleştiği ilan edilen resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir. Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir. Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır. Sebze, meyve el yakmaktadır. Elektriğe fatura oyunlarıyla zam yapılmış, ekmeğimiz bile yüzde 11.7 oranında zamlanmıştır. Buna rağmen memurlara 2014 yılı için 123 lira, 2015 için ise yüzde 3+3 zam yapılması öngörülmüş, memurun enflasyon farkı dahi ellerinden alınmıştır."

Yapılan konuşmaların ardından memurlar ayakkabı kutuları içerisine koydukları maaş bordroları ve dolar fotokopilerini yaktı. Memurlar yerde alev alev yanan bordroların üzerine boş ayakkabı kutularını da yaktıktan sonra dağıldı.Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, (DHA)


MEMURLAR AYAKKABI KUTUSUNDA BODRO YAKARAK ISINDI


TÜRKİYE Kamu-Sen Erzurum Şubesi üyeleri, memur zammını, ayakkabı kutusunda bodro yakarak protesto etti. Bir sendikacı sahte dolarları çevreye saçarken eyleme katılanlar yakılan ayakkabı kutusu ve bodroların ateşinde ısındı.

Hükümet Konağı önünde toplanan 50 kadar Kamu-Sen üyesi, memur maaşlarına yapılan 123 liralık zammı eleştirdi. 'Guguk devleti değil hukuk devleti istiyoruz', 'Ekmeğime aşıma dokunmayın', Hukuksuzluk istemiyoruz', 'Hırsıza değil memura bütçe' dövizleriyle yapılan zammı protesto eden üyeler 'Gün gelecek devran dönecek, Meclis'teki memurlar hesap verecek', 'Memurdan aldılar bacanağa verdiler', 'Memurdan altılar kutulara verdiler', 'Hırsız var mecliste' sloganlarıyla eylem yaptı. Daha önceki protesto eylemleri çok sayıda polis izlerken bu kez tek polisin bile olmaması dikkat çekti.

MAAŞLARINI GÖRDÜ, EYLEM YAPTILAR

Kamu-Sen İl Başkanı Müfit Bayraktar, hükümetin enflansyonu bilinçli olarak düşük gösterdiğini bu yüzden memurlara düşük zam yapıldığını ileri sürdü. Gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma ve kira fiyatlarınında çok fazla arttığını savunan Müfit Bayraktar, memurların patatese bile muhtaç bırakıldığını iddia etti. Müfit Bayraktar, şöyle dedi:

"Bugün memurlarımız maaş aldı ve acı gerçekle karşılaştı. 'Çocuk, enişte, bacanak, kayınpeder' demeden cümbür cemaat ülkenin kaynaklarına üşüşmüşken, ayakkabı kutuları çelik kasanın yerine geçmişken, memuru unutup yolsuzluğa hırsızlığa destek verenler bizim karşımıza ne yüzle çıkacaklar? Birileri ayakkabı kutularında milyonlarca doları götürürken toplu sözleşme masasında memurlara ayrılan payın 3 milyar lirasını lobilere peşkeş çekenler ne yüzle karşımıza çıkacaklar? Memurun bodrosunun ateşi hem bu hemde öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır."

Memurlar, konuşmanın ardından üyeler getirdikleri ayakkabı kutularının içinde maaş bodrolarını tutuşturup yaktı. Ateşin etrafında toplanan üyeler ellerini ısıtmaya çalıştı. Bu sırada Türk Büro-Sen Şube Başkanı Gani Harmandar, cebinden çıkardığı sahte dolarları havaya saçarak, "Bunları da kutuyla yanlışlıkla Erzurum'a yollamışlar. Bu paraları da gönderin oğullara yesinler. Paralarımızı çalanlar bodrolar gibi cehennemde yansın" dedi.Nursima KESKİN- Kerim BURUCU/ERZURUM, (DHA)

TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN BORDRO YAKMA EYLEMİ

TÜRK Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi üyeleri tarafından bordro yakma eylemi düzenlendi. Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, "Yaktığımız bordro, Memurun bordrosunun ateşi hem bu dünyada hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır" dedi.

Hüseyin Kahya Parkı önünde yapılan eylemde basın açıklaması yapan A. Yücel Karabacak, 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını söyledi. Karabacak, şöyle devam etti:

"Kamu görevlileri bugün, Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. İktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise, 140 TL zamla bütün 1 yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. Geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10.5, mutfak tüpü yüzde 10.7, su yüzde 9.4 zamlanmış, yoksulluk sınırı 179 TL artmışken, maaşlara 123 lira zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. 'Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor' masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüşmüştür. AKP Hükümeti, hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir. İktidar 2013'te enflasyon hedefini yüzde 5.3 olarak belirlemiş ve maaşlara bu plana göre zam yapmıştır."

Bugün, memurların maaşını aldığını belirten Karabacak, "Yani takke düştü, kel göründü. Akla kara açığa çıktı. Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine, dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada, hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır" dedi.
Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)

NEVŞEHİR’DE DEVLET MEMURLARI BORDRO YAKTI

NEVŞEHİR'de biraraya gelen Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, maaşlarına yapılan zammı, bordrolarını yakarak protesto etti.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen eyleme, Kamu-Sen üyesi devlet memurları ellerinde 'Adalet kalkınma yalan, gerçek sömürü ve talan', 'Hükümet zammını al başına çal' yazılı dövizlerle geldi. Eyleme Nevşehir Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türk Büro Sen İl Temsilcisi Ömer Koç, Türk Haber Sen İl Temsilcisi Ercüment Tunç, Türk Emekli Sen İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, Türk İmar Sen İl Temsilcisi Recep Kılıç, MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı ve Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu ile şubelerin Yönetim Kurulları ve üyeleri ile devlet memurları katıldı.

Kamu çalışanları adına ortak basın açıklamasını okuyan Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başladığını ifade etti. Çetin, "Millete ait değerleri atıp, satıp peşkeş çekenler, arazileri, ormanları, madenleri yakıp, yıkıp yok edenler, milyonlarca vatandaşın hakkını çalıp, çırpıp iç edenler, çalışmadan zengin olma hevesiyle, memurların alın terini gasp edenler, mevki, makam ve siyasi çıkarları uğruna kamu görevlilerini masada satanlar, şu soğuk günlerde evinde battaniyeyle ısınmaya çalışanların, soğuktan donan bebeklerin ahını almışlardır. Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkını yiyenler, milletin kaynaklarını göz göre göre eşine, dostuna peşkeş çekenler de kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi, hem bu dünyada hem öteki dünyada hırsızı, arsızı, yalancıyı, rüşvetçiyi ve memur pazarlamacılarını saracaktır" diye konuştu.

Nevşehir Kamu- Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin’in konuşmasından sonra kamu çalışanları, 123 TL'lik maaş artışını bordrolarını yakarak protesto etti.
NEVŞEHİR, (DHA)

DHA
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:27

İLGİLİ HABERLER