Ekonomi
  • 3.12.2020 16:20

Memurlar, emekliler, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında na kadar zam alacak

Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'lu ne kadar zam alacak? İşte oranlar...

Kasım ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kurlular ne kadar zam alacaklarına yönelik arayışa girdiler. Son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri de ocak ayında yüzde 7'lik zam alacak. Kesin zam oranı için ise 4 Ocak'ın beklenmesi gerekiyor.

Memuru ve emekliler ne kadar zam alacaklarına yönelik merak içindeler. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından alacakları zam oranları da netleşmeye başladı.

Memur ve memur emeklisi Temmuz'da yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 1.75 oranında enflasyon farkı almıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise Temmuz ayında Ocak-Haziran enflasyonuna göre yüzde 5.75 zamma hak kazanmış oldu.

Memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme gereği 2020’nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmıştı. Bu döneme ilişkin enflasyon farkı ocak ayında hesaplara yatacak.

Memurlara 2021 yılının ilk 6 ayı için ocakta yüzde 3 oranında toplu sözleşme zammı verilecek. Yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon farkı da bu zamma eklenecek.

Kasım sonu itibariyle yıllık enflasyon yüzde 14.03 olurken, Temmuz-Kasım arasında enflasyon yüzde 7 oranında gerçekleşti.

MEMURA YÜZDE 3 ZAM

Memur ve memur emeklileri Kasım ayı enflasyon rakamları baz alındığında yüzde 4'lük sözleşme zammına ek olarak yüzde 3.02'lik enflasyon zammı almaya hak kazandı.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE YÜZDE 7 ZAM

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de ocak ayında yüzde 7 zam imkanı doğdu.

KESİN ZAM ORANI 4 OCAK'TA BELLİ OLACAK

Zam oranında kesin rakam aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte 4 Ocak'ta belli olacak.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 3.12.2020 23:12

İLGİLİ HABERLER