Ekonomi
  • 27.2.2013 12:18

Memurlar Maliye Bakanlığı'na yürüdü

BAYAZIT CEBECİ
ANKARA  -
Türkiye Kamu-Sen ve KESK'e bağlı kamu çalışanları özlük hakları için 1 günlük 'iş bırakma' eylemi yaptı. İşyerleri önlerinde toplanarak Kızılay Güvenpark'a gelen kamu çalışanları buruda kortej oluşturdu. Kortejin sağ tarafında Kamu-Sen, sol tarafında ise KESK üyesi kamu çalışanları yer alırken ses yayın aracından sırayla sağ ve sol kesiminin sanatçılarının seslendirdiği şarkılar çalınması dikkat çekti. "Eşit işe eşit ücret", "Direne direne kazanacağız", "Yarışma değil dayanışma" gibi sloganlar atan yaklaşık 5 bin kamu çalışanı yoğun güvenlik önlemleri altında Milli Müdafaa Caddesi'nden Kumrular, Necatibey Caddesi, Merasim Sokak güzergahından Maliye Bakanlığı'na ulaştı.

'ŞEREFİNİZE SAHİP ÇIKTINIZ'
Burada bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hz. Ali'nin, "Haksızlık karşısında susarsanız hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz" sözünü hatırlatarak, "Haklarınızla beraber şerefinize de sahip çıktınız. Bazıları şereflerine sahip çıkmaktan korkuyor" dedi.
Kamu çalışanların hakları için biraraya geldiklerini vurgulayan Koncuk, kardeşçe, dostça, bir eylem yapıldığını vurguladı.
İç güvencesinin açıkça tehdit edildiğini vurgulayan Koncuk, hükümetin Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirerek 'devlet memuru' tabirini kaldırmak istediğini ifade ederek "O gün geldiğinde 3 gün 5 gün iş bırakma eylemi yapacağız" ifadesini kullandı.
Türk Büro-sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ise, bugün gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin bir uyarı olduğunu vurgulayarak taleplerinin karşılanmaması halinde bugün eylemin genel grevin ayak sesleri olduğunu siyasi iradeye hatırlatmak istediklerini kaydetti.
Fazla mesai ücretlerin gasp edildiğini ifade eden Yokuş, kamu çalışanların 1 Ocak 2013 itibariyle her ay 200 TL ile 700 TL arasında gelir kaybına uğratıldıklarını vurgulayarak şimdi de kamu çalışanlarının iş güvencesine göz dikildiğini söyledi.
Dün olduğu gibi bugünde ve bundan sonra da sahaya inmekten, alanları doldurmaktan geri durmayacaklarını vurgulayan Yokuş, bundan sonrada genel grev için alanları doldurmaktan çekinmeyeceklerine dikkat çekti.
BES Başkanı Ahmet Kesik, işyerlerinde yaşanan hak kayıpları, istihdam belirsizliği, gelecek kaygıları, personel yetersizliği nedeniyle yaşanan iş yoğunluğu gibi soruları bir çok kez ifade etmelerine rağmen hükümet tarafından sorunların için tek bir adım atılmadığı için alanlarda olduklarını belirterek "Kamuya yönelik kapsamlı saldırının son ayağı olan kamu personel sisteminin kökten değiştirilmesi, sadece kamu emekçilerini değil, kamu hizmetinden yararlanan milyonlarca yurttaşı da doğrudan ilgilendirmektedir" diye konuştu.
BES Başkanı Kesik, sendika üyelerine yönelik baskı yapıldığını iddia ederek gözaltı ve tutuklamalarla sendikal faaliyetlerinin engellenmeye çalışıldığını öne sürdü.
Yapılan konuşmaların ardından bir süre halay çeken kamu çalışanları daha sonra olaysız dağıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:40

İLGİLİ HABERLER