Dünya
  • 10.12.2020 02:44

Merdivenden yuvarlanan kadın bakan yere kapaklandı

Almanya'da Merkel'in kürsüye çıktığı parlamento görüşmelerinde kadın bakanın başına gelenler oturuma damgasını vurdu

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da bugün tüm gözler 2021 bütçe görüşmelerindeydi, Başbakan Angela Merkel kürsüye çıkıp beklenen konuşmasını yaptı.

Koronavirüs salgını sırasında yüzlerce milyar euroluk kurtarma paketlerini arka arkaya açıklayan Şansölye Merkel, 180 milyar euro borçlanma yetkisi istedi.

Covid-19 ölümlerinin günlük 590'a ulaşmasının kabul edilemeyeceğini belirten Merkel, salgının önüne geçmek için yeni önlemlere destek verdi.

Almanya Başbakanı Merkel'in arkasında durduğu tedbirler arasında Noel tatilinin uzatılması ve mağazaların kapatılması gibi önlemler var.

Merkel'in konuşmasında diğer başlıklar Doğu Akdeniz gerilimi, Türkiye ile ilişkiler, İngiltere ile tıkanan Brexit ticaret müzakereleri vardı.

Parlamentodaki bütçe oturumuna Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Julia Klöckner'in şaşkın bakışlar arasında yere düşmesi damgasını vurdu.

47 yaşındaki Hristiyan Demokrat (CDU) siyasetçi, dizlerinin üstüne düştü ve bu sırada foto muhabirleri arka arkaya deklanşörlerine bastı.

Yerde gözlüklerini arayan ve daha sonra gülümseyerek ayağa kalkan Bakan Klöckner, ayakkabısının merdivendeki metal çubuğa takıldığını söyledi.

Bild gazetesine konuşan kadın politikacı, "Ancak maske ve gözlükler bulunduğun seviyeyi anlamak için her zaman iyi bir komminasyon değil. Kısa bir şok dışında sorun yok" dedi.

Bad fall of stairs by Minister Julia Klöckner in the Bundestag - YouTube

Bakan Klöckner'in düşmesi üzerine etrafındaki bakanlar hemen yardıma koştu, Maliye Bakanı Olaf Scholz yardım edenler arasındaydı.

Alman medyası, 2021 bütçesini belirleyecek görüşmelerin Merkel'in geleneksel konuşmasıyla üç buçuk saat sürdüğünü bildiriyor.

46 yaşındaki Klöckner sosyal medyayı oldukça aktif kullanan bir politikacı, Instagram'da 46 bin takipçisi bulunuyor.

Gıda ve Tarım Bakanı Klöckner, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmanın videosunu da Instagram hesabında yayınladı.

 

Güncellenme Tarihi : 10.12.2020 01:56

İLGİLİ HABERLER