Yaşam
  • 24.11.2007 14:00

MERİÇ'TEN 5 GÜNDE İSTANBUL'UN 8 AYLIK SUYU AKTI

       BULGARİSTAN'ın aşırı yağışlar ve baraj kapaklarının açılması sonucu son 5 gün içinde Meriç Nehri'nden denize akan su, İstanbul'un 8 aylık ihtiyacını karşılayacak miktarı buldu.
      İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin su ihtiyacını karşılamak için Melen Projesi'ni devreye sokmaya hazırlanırken, diğer taraftan da Rezve Deresi'nin suyunu Kıyıköy'deki barajlara aktarmak için çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul'un günlük su ihtiyacının 2 milyon metreküp olduğunu hatırlatan yetkililer, Meriç Nehri'nden son 5 gün içinde 500 milyon metreküp suyun Saroz Körfezi'ne attığını açıkladı. Meriç Nehri'nden taşkınlar nedeniyle 5 günde ortalama İstanbul'un 250 günlük su ihtiyacının denize aktığı belirlendi. Meriç Nehri'nden İstanbul'a su götürülmesi projesinin yüksek maliyetli olduğu, ancak zorunlu olduğunda böyle bir projenin hayata geçirilebileceği kaydedildi.
      Arda ve Tunca nehirleri ile birleştikten sonra Meriç Nehri'nin yıllık su miktarının 5 milyon metreküp olduğu ve Ergene Nehri ile yan kollarında katılımı ile Saros Körfezi'ne yıllık akan su miktarının 8 milyon metreküpe ulaştığı öğrenildi.
      Bu arada, DSİ'nin yaz döneminde seddelerin onarması sonucu taşkın sahası içinde kalan bölgede bir tek bir canlı zarar görmedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER