Gündem
  • 28.8.2020 13:40

Merkel sahte tarafsızlığı bıraktı!.. Bütün Avrupa Yunanistan'ın yanında

Yunanistan ile Türkiye arasında Doğu Akdeniz'de doğalgaz aranması konusundaki anlaşmazlıkta Şansölye Angela Merkel, diyalog için kampanya yürüttü. Berlin'de düzenlediği yaz basın toplantısında, AB devletlerinin Atina hükümetinin argümanlarını ciddiye alması ve hükümetin haklı olduğu yerde Yunanistan'ı desteklemesi gerektiğini söyledi. "Yine de, daha fazla tırmanma olmamasını sağlamak için her zaman çalıştım." Ekonomik bölgelerin bölünmesi hakkında görüşmek gerekiyor.

Merkel, Türkiye ile ilişkiler konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile "çok yoğun" konuştuğunu söyledi. Türkiye ile Yunanistan'ın NATO ortakları arasında bir çatışma olduğunu hatırladı. "Bu bizi kayıtsız bırakamaz." Çarşamba günü Fransa, Yunanistan ve Kıbrıs ile birlikte batı Kıbrıs'ta havada ve denizde kapsamlı askeri manevralar başlattı. Türkiye de ABD ile birlikte Doğu Akdeniz'de bir deniz tatbikatı gerçekleştirdi.

Merkel: Tüm Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan'ı desteklemekle yükümlü açıklaması yaptı.

Merkel: Tüm Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan'ı desteklemekle yükümlü açıklaması yaptı.

Almanya, bugüne kadar Doğu Akdeniz'de yaşanan Türkiye - Yunanistan gerginliğiyle ilgili olarak tarafsız bir konumda kalmış ve sorunun karşılıklı diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğunu belirtmişti.

Merkel'in yaptığı açıklama Almanya'nın konuyla ilgili politika değişikliğine gitmiş olabileceğini düşündürdü.

Merkel yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz'deki gerginliği Macron'la da detaylı bir şekilde görüştüklerini aktardı.

KORONAVİRÜS UYARISI YAPTI

Merkel düzenlediği basın toplantısında koronavirüsle ilgili de açıklamalar yaptı.

Merkel açıklamasında koronavirüsün yaklaşan sonbahar ve kış aylarında daha kötüleyeceği konusunda korkutan bir uyarı yaparken 'Bu virüsle daha uzun süreler yaşamayı öğrenmek zorundayız.' ifadesini kullandı.

Merkel 'Covid-19 aşısı bulunana kadar hiçbir şey normale dönmeyecek.' açıklamasını yaparken bilim insanlarından aşı çalışmalarıyla ilgili olumlu haberler gelmeye devam ediyor olduğunu da sözlerine ekledi.

Merkel Alman halkından virüsü ciddiye almalarını isterken, çocukların Covid-19 salgınında kurban verilmemesi için ellerinden geleni yapmak zorunda olduklarını da sözlerine ekledi.

Başbakan Merkel virüsün ekonomik etkilerine de değinerek Alman ekonomisinin salgına rağmen mutlaka canlı kalması ve canlı tutulması konusunda çalışılması gerektiğini vurguladı.

Merkel ekonomik refah paketi için Avrupa Parlementosu'yla çalışacaklarını, önümüzdeki yılın başlarında bir çözüme kavuşturmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. 

HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 28.8.2020 13:55

İLGİLİ HABERLER