Ekonomi
  • 28.4.2007 07:00

MERKEZ BANKASI'NDAN GÜNDEME İLİŞKİN KRİTİK UYARI!..

M.B. Başkanı Yılmaz: Siyasi gelişmeler, ekonomideki hedefleri saptırır, enflasyonu tetiklerse gerekli tedbirleri alırız.
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, yıl sonuna ilişkin yeni enflasyon tahminini açıkladı. Yılmaz, yıl sonu enflasyonunun orta noktası yüzde 5.8 olmak üzere, yüzde 4.5 ile 7.1 arasında olacağını bildirdi. Böylece, enflasyon tahmini, yılın ilk projeksiyonuna göre orta noktada 0.7 puan yükseldi. Yılmaz bu arada , siyasi gelişmeler, ekonomik değişkenleri ve enflasyonu kalıcı bir şekilde hedeften saptıracak şekilde etkilerse, para politikası tepkileriyle tekrar hedefe yönelebilmek için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

KISA VADELİ ÇIKAR
Enflasyonda ilk çeyrek itibariyle ortaya çıkan görünüm nedeniyle temkinli duruşun uzun süre devam edeceğini kaydeden Yılmaz, 'Ekonomik birimlerin bu süreçte sabırlı olmaları ve kısa vadeli çıkarlar uğruna uzun vadeli kazanımları feda etmemeleri büyük önem taşımaktadır' uyarısında bulundu. Yılmaz, önümüzdeki aylardan itibaren enflasyonun belirgin bir düşüş eğilimine gireceği tahmin ettiklerini söyledi.

İTİBARI VAR
Yılmaz, Merkez Bankası'nın itibarı ile var olduğunu, var olmak istediklerini belirterek, ''İtibar, açıklıkla ve şeffaflıkla kazanılıyor. İnsanları aldatabilirsiniz ama her zaman aldatamazsınız''dedi. Yılmaz ''2008'de IMF ile mevcut anlaşma sona erdiğinden yeni bir düzenleme yapılmalıdır. Bu düzenleme mali disiplinin sürdürülmesine yönelik olmalıdır' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:42

İLGİLİ HABERLER