Ekonomi
  • 15.4.2019 07:34

Merkez Bankası'ndan kritik açıklama

Merkez Bankası: Tüm araçları kullanmaya devam edeceğiz!

IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantıları için bulunduğu Washington'da sunum yapan TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını başarmak için mevcut tüm araçları kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Yaptığı sunumda makroekonomik gelişmeleri değerlendiren ve Türkiye'de enflasyon ve uygulanan para politikası konusunda bilgi veren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, yurt içi ekonomik aktivitenin 2018'in ikinci yarısından itibaren yavaşladığını, ancak net ihracatın yeniden dengelenmeye destek verdiğini ve yeniden dengelenmenin 2019 ilk çeyrekte devam ettiğini vurguladı.

Merkez Bankası: Tüm araçları kullanmaya devam edeceğiz!

Enflasyonun hali hazırda göreceli olarak ılımlı bir trend ortaya koyduğunu belrnten Çetinkaya, çekirdek enflasyon göstergelerin yavaşlamakta olduğunu ve enflasyonun yavaş yavaş düşeceğinin öngörüldüğünü ifade etti.

Çetinkaya, "Para politikasında güçlü sıkılaştırma dezenflasyona katı yapıyor" değerlendirmesinde de bulundu.

"Kullanmaya devam edeceğiz"

Sunumunun sonuç bölümünde Türk ekonomisinde yeniden dengelenme trdendinin daha dikkate değer hale geldiğini vurgulayan Çetinkaya, "Cari işlemler dengesinin iyileşme trendini devam ettirmesi bekleniyor. Yurt içi talep şartlarında gelişkeler ve sıkı para poitikası duruşu enflasyon göstergelerinde bazı iyileşmeler sağladı. Merkez Bankası fiyat istikrarını başarmak için mümkün olan tüm enstrümanları kullanmaya devam edecek" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.4.2019 09:40

İLGİLİ HABERLER