Dünya
  • 17.3.2024 12:51

Mermisi biten İsrail Amerika’ya yalvardı.. Acil verin yoksa yeniliriz

İsrailli yetkili: Washington askeri yardımın ulaşmasını erteliyor ve top mermisi sıkıntısı çekiyoruz.. ve Amerika bunu yalanlıyor

Mermisi biten İsrail Amerika’ya yalvardı.. Acil verin yoksa yeniliriz

Üst düzey bir İsrailli yetkili ABC News'e, ABD'nin İsrail'e bazı askeri yardımları ertelemeye başladığını ve neden olduğundan emin olmadıklarını ancak ABD'nin savaştan ne kadar hayal kırıklığına uğradığının farkında olduklarını söyledi. İsrailli yetkili, mühimmat ve meşruiyetin tükenmesi durumunda ülkesinin savaşı kaybedebileceğini ekledi. Özellikle Avrupa ülkelerinin İsrail'e silah satma konusunda isteksiz hale gelmesi nedeniyle Amerikan yardımının ulaştırılmasındaki herhangi bir gecikmenin endişeleri artırdığını söyledi. İsrailli yetkili, ordunun top mermisi ve tank mermisi sıkıntısı çektiğini ve bazı hassas yönlendirme ekipmanlarına ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Amerikan ABC kanalı ayrıca üst düzey Amerikalı yetkililerin, Washington'un politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını ve İsrail'e önceden üzerinde anlaşmaya varılan yardım veya silah satışlarının teslimatında kasıtlı bir gecikme olmadığını söylediklerini aktardı.

Üst düzey bir İsrailli yetkili , 15 Mart 2024 Cuma günü ABCNews'e , ABD'nin İsrail'e bazı askeri yardımların sağlanmasını ertelemeye başladığını söyledi ; bu, üst düzey Amerikalı yetkililerin yalanladığı bir şeydi ve bu açıklamalar, İsrail ile İsrail arasındaki ilişkilerde artan gerilimin ek kanıtını temsil edebilir. iki müttefik.

İsminin açıklanmaması kaydıyla Amerikan ağına konuşan İsrailli yetkili, savaşın başında Amerikan askeri yardım sevkiyatlarının çok hızlı bir şekilde geldiğini açıkladı: "Fakat şimdi bunların çok yavaş olduğunu görüyoruz, bu da İsrail üzerinde baskı yaratıyor. Gazze'deki Hamas hareketini yok etme girişimidir” dedi.

İsrailli yetkili, "gecikmenin ardındaki nedenden emin olmadığını" ancak İsrail'in, ABD'nin savaştan duyduğu hayal kırıklığının boyutunun tamamen farkında olduğunu ve Gazze'ye insani yardım sağlamak için daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti. .

Washington yalanlıyor

İddialar sorulduğunda birçok ABD'li yetkili, ABD politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını ve İsrail'e daha önce vaat edilen yardım veya silah satışlarının ulaştırılmasında kasıtlı bir gecikme yaşanmadığını söyledi.

Amerikalı yetkililer, Netanyahu'yu sivilleri korumak için daha fazlasını yapmaya zorlamak amacıyla ABD'nin İsrail'e baskı yapmak zorunda kalabileceği kartlar hakkındaki tartışmalardan bahsetti. 

Bu, İsrail'in Gazze Şeridi'nin en güneyinde yer alan Refah şehrini işgal ederek askeri operasyonlarını genişletmeyi düşündüğü bir zamana denk geliyor. 

Ancak ABD'li yetkililer, herhangi bir baskının kullanılması konusunda herhangi bir karar alınmadığını da belirterek, teşvik olarak muhtemelen daha az değil daha fazla yardım sağlanacağını ifade etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'ye yardım ve silah satışlarındaki potansiyel yavaşlama sorulduğunda ABD'nin İsrail'e ihtiyacı olanı sağlamaya devam ettiğini söyleyerek yanıt verdi.

Füze sıkıntısı

Üst düzey İsrailli yetkili, İsrail'in 155 mm'lik top mermisi ve 120 mm'lik tank mermisi sıkıntısının giderek arttığını bildirdi.

İlgili bir bağlamda üst düzey İsrailli yetkili, bazı hassas rehberlik ekipmanlarına da ihtiyaç duyduklarını söyledi ancak daha fazla açıklama yapmayı reddetti. Bugünkü gecikmelerin özellikle endişe verici olduğunu belirtti; Çünkü Avrupa ülkeleri artık İsrail'e silah satma konusunda isteksiz hale geldi.

Yetkili ayrıca İsrail'in "bu savaşı kaybedebileceğini", çünkü savaşı kazanmanın mühimmat ve meşruiyet gerektirdiğini, İsrail'in ise her iki silahın da tükenmeye başladığını da sözlerine ekledi.

Yetkili, ABC News'e, İsrail'in askeri hedeflerine ulaşmak için kullandığı bazı taktikler nedeniyle İsrail üzerindeki uluslararası baskının artmasının, yakın gelecekte bir rehine anlaşması veya ateşkes yapılması olasılığını azaltmak anlamına geldiğini söyledi.

İsrailli yetkili, genel olarak olumlu bir uluslararası izlenim bırakmanın mühimmattan daha önemli hale geldiğini, çünkü İsrail'in savaş alanında düşmanları yenebileceğini ancak dışlanmış bir devlete dönüşmesi halinde savaşı kaybedeceğini söyledi.

Bu arada deniz yolları, hava yardımları ve yardım taşıyan kamyon konvoyları da İsrail politikasının genel yönelimiyle çelişiyor. İsrailli yetkiliye göre ülkenin büyük bir kesimi Gazze'den gelen yardımın engellenmesini destekliyor.

Bu pozisyon, İsrailli kesimleri, insani yardımın arttırılmasının İsrail'in güvenliğiyle çelişmediğini savunan ABD Başkanı Joe Biden ve Demokrat Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer'in kıdemli yardımcılarıyla doğrudan çatışmaya sokuyor.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2024 13:00

İLGİLİ HABERLER