Spor
  • 17.5.2013 23:21

Mersin, Süper Lig'e mağlubiyetle veda etti

Süper Lig'e veda maçına çıkan Mersin İdman Yurdu, evinde Gaziantepspor'a 2-1 mağlup oldu.

Turgut Doğan ve Cenk Tosun Antep'e 3 puanı getirirken Ben Yahia'nın nefis golü mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Mersin İY olurken, erv sahibi ekip erken bir golle taraftarını sevindirmek istedi. Ancak 27. dakikada Turgut Doğan'ın vuruşunda kaleci Cengiz'in çıkarmadığı top ağlarla buluşunca Gaziantepspor 1-0 öne geçti. Bu golden sade 3 dakika sonra sahneye Cenk Tosun çıktı. Golcü oyuncu, çok sert bir vuruşla Gaziantepspor'u 2-0 öne geçirirken ilk yarı da bu skorla bitti.

İkinci yarıda ise daha istekli bir Mersin vardı. Ev sahibi ekip, farkı azaltmak için herşeyi yaparken aranan gol 71. dakikada geldi. Ceza sahası dışında topla buluşan Ben Yahia, harika bir golle skoru 2-1'e getiren isim oldu.

Bu sonuçla 22 puanda kalan Mersin İY, son sırada kalarak Süper Lig'e veda etti. Gaziantepspor ise sezonu 46 puanla tamamladı. (Ligtv.com.tr)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada Mersin İdmanyurdu'nun kazandığı serbest vuruşu Nobre kullandı. Yerden şutunu, kaleci Mahmut yatarak kontrol etti.
19. dakikada Gosso orta sahadan kazandığı topu sol kanatta Eren Tozlu ile buluşturdu. Çizgiye kadan inen Eren Tozlu'nun cezaalanına ortasında Nobre müsait pozisyonda vuramayınca, topu defans uzaklaştırdı.
27. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında, cezaalanı köşesinde topla buluşan Turgut, plase vuruşla topu filelere gönderdi. 0-1
30. dakikada Binya'nın pasıyla cezaalanı içinde topla buluşan Cenk'in sert şutu Mersin İdmanyurdu kalesini bir kez daha havalandırdı. 0-2

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
63. dakikada sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında topla birlikte cezaalanına sokulan Rostand, defansı da geçerek kaleye vurdu, top az farkla üstten auta çıktı.
72. dakikada cezaalanı dışında topla buluşan Ben Yahia'nın sert şutu ağlarla buluştu. 1-2

STAT: Tevfik Sırrı Gür
HAKEMLER: Taner Gizlenci xx, Mehmet Şahan Yılmaz xx, Serhan Malkoç xx
MERSİN İDMANYURDU: Cengiz x, Murat Ceylan x, Mitrovic x, Stepanov xx, Serkan Yanık xx, Lawal xx, Eren Tozlu xx, Ben Yahia xx , Gosso xx, Culio x (Nduka dk. 68 x), Nobre x (Burak Can dk. 46 x)
YEDEKLER: Orkun, Tarık, Mert Can
TEKNİK DİREKTÖR: Hakan Kutlu
GAZİANTEPSPOR: Mahmut xx, Serdar Kurtuluş xx, Şenol xx, Binya xx, Süleyman xx, Bekir xx, Oktay xx (İbrahim Halil Yaşar dk. 61 xx), Turgut xx, Cenk xxx, Serdar Özbayraktar xx (İbrahim Halil Keser dk. 84 ?), Rostand xx
YEDEKLER: Eray
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun
GOLLER: Turgut (dk. 27), Cenk (dk. 30) (Gaziantepspor), Ben Yahia (dk. 72) (Mersin İdmanyurdu)
SARI KARTLAR: Culio (Mersin İdmanyurdu), Turgut, Bekir (Gaziantepspor)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:14

İLGİLİ HABERLER