Gündem
  • 10.3.2016 15:58

Mersin'de isotlu çikolata üretildi

İsotlu çikolata fikrinin nasıl doğduğunu anlatan Derya Akciğer, dünyada acı çikolatanın çok meşhur ve yaygın olduğunu söyledi.

İSOTLU ÇİKOLATA

Bütün çikolataları, tatlandırıcılar dahil doğal ürünlerden yapmak istediğini vurgulayan Akciğer,“Türkiye’de acı çikolata yapmak isteyince de isotlu çikolata çıktı ortaya. Ben üç aydır işletme sahibiyim ve üç aydır da isotlu çikolata yapıyorum. İsot zaten hepimizin bildiği bir tat ve kolay ulaşılabilirliği var. Doğallığından çok eminiz. Üstelik diğer gıda ürünleriyle de bütünleşmesi çok güzel bir baharat çeşidimizdir. O nedenle isot kullanıyorum” dedi.

Mersin'de isotlu çikolata üretildi

"ÇİKOLATAYLA İSOTUMUZU YOĞURUYORUZ"

İsotlu çikolatayı nasıl yaptığını da bazı detayları kendisine saklayarak anlatan Akciğer,“Çikolatayla isotumuzu yoğuruyoruz. Daha sonra ister kakaoya ister çikolataya batırarak ikramlarımızda veriyoruz. Yoğurduktan sonra bunları istediğimiz kalıplara koyuyoruz. Ben yuvarlak yapıyorum” diye konuştu.

"YEDİKTEN SONRA GÜZEL BİR HAZ ALINIYOR"

İsotlu çikolatayı duyan müşterilerinin başta çok şaşırdıklarını ve ürktüklerini de ifade eden Akciğer, “İsotlu çikolata, insanı ilk başta ürkütüyor. Çikolatanın özelliği, yeyince önce çikolatanın tadını alıyor olmanız, yuttuktan sonra acıyı tatmanız gerekir. Yani boğazdan iniş sırasında acı olmalı. Zaten eğer öyle değilse oranda bir problem var demektir. İnsanlar ilk başta ürküyor, sonra ısırdıklarında bir acılık hissetmediği için gülümsüyor. Yuttuktan sonra ise o güzel hazzı alıyorlar” şeklinde konuştu.

Mersin'de isotlu çikolata üretildi

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER