Asayiş
  • 6.10.2019 14:33

Mersin'de mülteci çocuğa şiddet

Mersin Mezitli'de ikamet eden Suriye asıllı 5 yaşındaki çocuğa şiddet uygulayan Nadir Kızılbulut, daha sonra diğer aile üyelerine saldırdı. Consept Sitesi bahçesinde çocukların oyun esnasında yaşadığı tartışma sonrası olaya müdahale eden Kızılbulut’un 5 yaşındaki Abdullah El Khaldi’ye uyguladığı şiddet bir site sakini tarafından kaydedildi.

Büyük tepki çekmişti! O vicdansız gözaltına alındı

Mersin’de dün akşam bir sitede yaşanan ve bir çocuğun sert bir şekilde tokatlandığı olayda çocuğu darp eden şahıs gözaltına alındı.

Olay, görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla ortaya çıktı. Hürriyet’in ulaştığı detaylara göre tepki çeken olay dün gece Mersin, Mezitli’deki bir sitede yaşandı. Ürdün vatandaşı bir ailenin çocukları ile sitedeki çocuklar arasındaki tartışmaya aileler de müdahil oldu. İki taraftan annelerin arasındaki tartışma devam ederken 8 yaşındaki çocuk, aynı sitede yaşayan N.K adlı şahıs tarafından sert bir şekilde darp edildi.

Çocuğun darp edilmesiyle ilgili olarak savcılık N.K hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltına alınan N.K’nın işlemleri devam ediyor.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Mersin Cumhuriyet Başsacvcılığı, konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Sosyal medyada çıkan 'Bir erkek şahsın Ürdünlü çocuğa tokat attığı' yönünde haberler ile ilgili olarak; 2 Türk çocuğu ve 2 Ürdünlü çocuğun bir sebepten ötürü aralarında kavga etmeleri üzerine, Türk çocuklardan birinin dişi kırılmış, diğeri ise basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek tarzda yaralanmıştır. Daha sonra olay yerine gelen ve Türk çocuklardan birinin babası olan N.D. sosyal medyada da görüldüğü üzere Ürdünlü çocuklardan birine vurarak onu yere düşürmüş, yerde de ayağıyla iteleyerek yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Ayrıca Ürdünlü çocuğun annesini de omzundan 2 kez iteklemistir. Ürdünlü çocuğa siddetli bir sekilde vurarak yere düşmesine sebebiyet veren N.D. isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alınmistir. Olayla ilgili gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir."

Mülteci aileye dönük taciz sonrası olaya müdahil olan Avukat Hibe Gökalp, elde edilen saldırı ve darp görüntülerine rağmen Suriye asıllı Ürdün vatandaşı aileye deport işlemi başlatıldığını söyledi.

 
 
Avukat Hibe Gökalp

Site sakinlerinin büyük oranda mağdur aileye destek verdiğini kaydeden Hibe Gökalp, konu ile Mersin Valisi ve İl Emniyet Müdürünün de ilgilendiğini anlattı.

Avukat Gökalp, "Alenen nefret suçu işleyen şahıs saat 19.00 sularında mülteci çocuğa şiddet uyguladı. Ailenin şikayetçi olması sonrası da evlerine taşlı sopalı saldırıda bulundu. Bazı aile fertleri darp edildi. Aynı şahıs sorgu amaçlı geldiği karakolda yeniden Baba Oklah Faraj El Khaidi’ye saldırırak darp eti. Aile üyelerinin hastane raporları mevcut. Başta Nadir Kızılbulut tarafından dövülen 5 yaşında ki Abdullah ve diğer aile bireylerinin ruh hali çok kötü durumda. Baba Oklah Faraj gece boyu karakolda kaldı ve geri gönderme merkezine nakledilmeleri için işlemler devam ediyor. Bizim talebimiz saldırgan şahsın cezalandırılması ve suçsuz olan ailenin deport işleminin durdurulmasıdır" dedi.

Biz herhangi bir yanlış yapmadık

Olay esnasında apartman dışında olduğunu söyleyen Suriye asıllı Oklah Faraj, Mezitli Karakolu’nda verdiği ifade söz konusu şahıstan şikayetçi olduğunu belirtti.

Yeni Şafak'ın ulaştığı ifade tutanağında mağdur babanın yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben ve ailem herhangi bir yanlış yapmadık. Kızım Sedra ve Oğlum Abdullah Nadir Kızılbulut’un fiili saldırısına maruz kaldı. Sitede yaşanan olay sonrası eve geldim ve olayın ne olduğunu anlamaya çalıştığım esnada aynı şahıs üzerime yürüdü ve gözüme yumruk attı. Aramızda arbede yaşandı ve evime aynı şahıs tarafından taşlı saldırıda bulunuldu. Ben herhangi bir kimseye vurmadım. Küfür ve Tehdit etmedim. Ben ve ailem herhangi bir kimsenin huzur ve sükununu bozacak tavır ve davranışlarda bulunmadık. Beni Darp eden ve aileme zarar veren Nadir Kızılbulut isimli şahıstan davacıyım."

Yeniden gözaltına alındı

Mersin'de 5 yaşındaki Suriyeli çocuğa ve ailesine şiddet uygulayan şahıs tekrar gözaltına alındı.

Deport nedir?

Deport kararı, ülkemizde bulunan yabancıların sınırdışı edilmesi anlamına gelmektedir.

Güncellenme Tarihi : 6.10.2019 15:26

İLGİLİ HABERLER