Dünya
  • 26.8.2014 18:29

Meşal’dan Erdoğan’a ateşkes müjdesi

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Hamas’ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal bugün seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Erdoğan’ı telefonla aradığı öğrenildi.
Meşal’in, Erdoğan’a İsrail ve Gazze arasındaki kalıcı ateşkes süreciyle ilgili bilgi verdiği kaydedildi.

Gazze’deki Hamas sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre; İsrail ve Filistin arasında kalıcı ateşkes için anlaşmaya varıldı. Resmi açıklamanın bugün Mısır’da yapılması bekleniyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen müzakerelerin sonuca bağlandığı ve İsrail ile Hamas'ın kalıcı ateşkesi kabul ettiği belirtiliyor. Hamas liderlerinden Ebu Merzuk, 'müzakereler sona erdi, ateşkes sağlandı' ifadesini kullandı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen müzakerelerin sonuca bağlandığı ve İsrail ile Hamas'ın kalıcı ateşkesi kabul ettiği belirtildi.

Hamas siyasi liderlerinden eski Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, "halkımızı taçlandıracak anlaşmaların eşiğindeyiz" açıklamasını yaparken, Hamas liderlerinden Ebu Merzuk da, resmi hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'müzakereler sonuçlandı, ateşkes konusunda anlaşma sağlandı, heyet başkanı Azzam el-Ahmed'in bunu açıklamasını bekliyoruz' ifadesini kullandı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:18

İLGİLİ HABERLER