Asayiş
  • 16.11.2016 16:27

Meslektaşının çantasını çalan avukat çıktı

İzmir Adalet Sarayı’nda meslektaşı Mustafa Çağlar’ın çantasını çaldığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Avukat K.Ö. 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı, 5 yıl süre ile hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Geçen yıl 17 Eylül’de, İzmir Adliyesi E-Blok 4’üncü kattaki Baro Birimi girişinde bulunan tuvalete giren avukat Bayram Özcan, çantasını masanın üzerine bıraktı. Dışarı çıktığında, içerisinde 5 bin lira değerinde Türk Lirası ve döviz ile cep telefonu bulunan çantayı yerinde göremeyen Özcan, polise başvurdu. 

Özcan’ın çantası adliyenin katlarının birinde, içerisindeki paralar ve cep telefonu alınarak atılmış halde bulundu. Adliyede kamera kayıtlarını inceleyen polis, Özcan’ın çantasını götüren kişinin kimliğini tespit etti. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram da kimliği tespit edilen avukat K.Ö. hakkında yakalama kararı çıkarttı.

YİNE ÇANTA ÇALDI

Polis tarafından aranan avukat K.Ö., bir gün sonra yine Baro Birimi tuvaletinden, meslektaşı Mustafa Çağlar’a ait çantayı alıp dışarı çıktı. Bu sırada tuvalette bulunan avukat Bayram Özcan, çantayı alan kişiyi takip edip durumu polise bildirdi.

Mustafa Çağlar’ın çantası 4’üncü kattan inişte bulunan merdiven boşluğuna atılmış olarak bulundu. Avukat Özcan, çantanın bulunduğu yere elinde cüppe ile gelen avukat K.Ö.’yü Adliye Karakol Amirliği’nde görevli polislere gösterip, "Çantayı çalan şahıs budur. Daha önce de bu kişi aynı şekilde benim çantamı çaldı" dedi. Polis, avukat K.Ö.’yü gözaltına aldı, çanta üzerinde parmak izi incelemesi de yapıldı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Her iki olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram’la görüşen K.Ö. suçlamaları kabul etmedi. K.Ö. tutuklama talebiyle İzmir 6’ncı Sulh Ceza Hakimilği’ne sevk edildi. Burada da suçlamayı kabul etmeyip, ifadesini tekrarlayan K.Ö, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak K.Ö.nün, hakkındaki 3 aylık ’tazyik hapsi’ nedeniyle arandığı anlaşıldı ve tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Çalınan çantalarla ilgili soruşturmanın birincisi tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Avukat K.Ö. hakkında, ’hırsızlık’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan avukat K.Ö. suçlamayı kabul etmedi, "Ceza verilecekse de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ediyorum" dedi. Avukat Mustafa Çağlayan ise, "Sanığın savunmasını kabul etmiyorum. Daha önce şikayetçi olduğumu belirtmiştim, ancak şimdi şikayetimden vazgeçiyorum" dedi.

İKİNCİ DAVA SÜRÜYOR

Hakim Hüseyin Koç, bunun üzerine Mustafa Çağlayan’ın müdahillik sıfatını kaldırıldığını belirtip, sanık K.Ö.’yü önce 3 yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından da duruşmalardaki iyi halini gözönüne alıp 1 yıl 8’a aya indirdi. Daha sonra da 5 yıl süre ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süre ile denetime tabii tutulmasına karar verip, duruşmayı bitirdi. Avukat K.Ö. hakkında, bir diğer meslektaşı Bayram Özcan’ın çantasını çaldığı iddiasıyla açılan ikinci dava ise henüz sonuçlanmadı.

Güncellenme Tarihi : 16.11.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER