Spor
  • 20.5.2013 23:59

Messi'den U20 yorumu...

Turnuvada ev sahibi olarak mücadele edecek Türkiye U20 Milli Takımı oyuncularından Sadık Çiftpınar, FIFA U20 Dünya Kupası etkinlikleri tanıtımı kapsamında Arjantin Milli Takımı ile Barcelona'nın oyuncusu dünyaca ünlü yıldız Lionel Messi ile buluştu.
Barcelona'nın dün akşam İspanya Ligi'nde kendi sahasında karşılaştığı ve şampiyonluk kupasını alarak kutlama yaptığı Valladolid maçından sonra Sadık Çiftpınar'ı soyunma odasında ağırlayan Lionel Messi, genç oyuncuyla kısa bir sohbet gerçekleştirdi.
Görüşmede, Messi yazılı Milli Takım forması ve turnuvanın resmi maskotu Kanki'nin oyuncağından oluşan hediyeleri kabul eden Lionel Messi, “Öncelikle tüm Türkiye'yi buradan selamlıyorum. Umuyorum ki, bu yaz Türkiye'de düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası harika bir şampiyona olacak. Türkiye, organizasyon anlamında, bu şampiyona sayesinde daha iyi yerlere gelecek. Ayrıca bu turnuvada genç yeteneklerin de önü açılmış olacak” dedi.

SADIK ÇİFTPINAR: “MESSI'YLE TANIŞMAK ÇOK BÜYÜK MUTLULUK VE GURUR KAYNAĞI”
Türkiye U20 Milli Takımı oyuncusu Sadık Çiftpınar ise, kazanılan şampiyonluk nedeniyle Lionel Messi'yi kutlayarak, “Burada olmak, Messi'yle tanışmak benim için çok büyük mutluluk ve gurur kaynağı. Messi, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de birçok futbolcu adayının idolü olan bir isim. Şu an hayatımda boyunca unutamayacağım sayılı anlardan birini yaşıyorum” şeklinde konuştu.
Sadık Çiftpınar, ayrıca Messi'nin yıldızının ilk kez parladığı ve şampiyonluk yaşadığı 2005 yılındaki FIFA U20 Dünya Kupası'nda kendisinin 12 yaşında olduğunu anlatarak, “O zaman daha çocuktum, kendisini ilk kez o turnuvada izlemiştim ve hayran kalmıştım. Özellikle o şampiyonada Brezilya'ya attığı unutulmaz gol hala aklımda" ifadelerini kullandı.
Messi, sohbetin ardından genç oyuncuya sarılarak kendisiyle vedalaştı ve Türkiye'ye FIFA U20 Dünya Kupası'nda başarı diledi.
Lionel Messi, 2005 yılında Arjantin formasıyla FIFA U20 Dünya Kupası'nda forma giymiş ve turnuvada Arjantin ile şampiyonluk kupasını kaldırırken, şampiyonanın hem en değerli hem de en golcü oyuncusu olmuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:09

İLGİLİ HABERLER