Spor
  • 29.10.2008 09:19

MESUT ÖZİL GALATASARAY'A GELEBİLİR

Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Adem Çukur, yakından tanıdığı gurbetçi futbolcu Mesut Özil'in anlattı, 'Terim'le görüşsünler bu iş bitsin' dedi.
Bundesliga kulüplerinden Schalke’nin onursal başkanı Gerard Rehberg’in danışmanı ve Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Adem Çukur, aile dostu Mesut Özil’i Best FM’den Özkan Öztürk’e anlattı. Özil’i çok iyi tanıdığını ifade eden Çukur, genç futbolcunun başarılı performansı ile Almanya’nın en çok konuşulan kramponlarının başında geldiğini söyledi.
Özil’in iyi bir temsilci olduğunu belirten Adem Çukur, “Mesut bizim Almanya’daki gurbetçilerimizin çok iyi bir temsilcisi. Gerçekten de beyefendi bir sporcu. Kısa sürede hızlı bir ilerleme kaydetti.. Schalke’de çok başarılı bir sezon geçirdikten sonra geçen yıl devre arasında Werder Bremen’e geçti ve bu sene de daha 19 yaşında olmasına rağmen Alman Ümit Milli Takımı’nda ve Bremen’de büyük işler yapıyor. Almanya’nın en prestijli futbol dergisi Kicker, onu ayın futbolcusu seçti. Bütün bunlar onun nasıl bir oyuncu olduğunun da bir göstergesi” dedi.
"AİLESİ DEVREK KÖKENLİ"
Adem Çukur, yakından tanıdığı Mesut Özil’in ailesi ile ilgili olarak da “Mesut, bir Türk genci. Zonguldak’ın Devrek ilçesinden. Ailesini yakından tanıyoruz, onu iyi tanıyoruz onun başarısı için elimizden geleni yapıyoruz, o da bizi mahcup etmiyor. Tabii ki Almanya vatandaşı ama kendisini Türk hissediyor elbette” dedi.
"O İYİ BİR TEMSİLCİ"
Adem Çukur, genç oyuncunun hangi ulusun formasını giyeceği konusunda da şunları söyledi: “Ben Fatih Terim’i iyi tanımam ama biz Mesut ile bu konuları konuşuyoruz. Daha önünde bir süreç var o da bunu iyi kullanmak istiyor. Bizim gurbette Türk insanını temsil için iyi isimlere ihtiyacımız var. Açıkçası bizim nesil Almanya’da bekleneni veremedi, bu bir gerçek. Burada bir temsil sıkıntısı varken ve de futbolumuzun ona ihtiyacı da varken bakalım Mesut’un gönlünde hangi taraf daha ağır basacak.”
"TERİM İLE GÖRÜŞSE SORUN ÇÖZÜLÜR"
Milli Takım teknik direktörü Terim’in yardımcıları aracılığı ile Mesut ile görüştüğünü de belirten Çukur, “Kendisine milli takım ile ilgili garanti veremedikleri için Mesut kesin karar veremiyor. Bazı tereddütleri var. Bence hepimizin takdir ettiği Fatih Terim ile kısa bir görüşme yaparlarsa, herşey yoluna girer. Mesela Alman Milli Takımı’nın hocası Joachim Löw görüşecek Mesut ile. O görüşecekse eğer Terim neden bunu yapmasın ki. Eğer bu konuda benim üstüme düşen bir sey olursa ben onu da seve seve yaparım” dedi.
"TÜRKİYE, BELKİ BİR GÜN"
Gurbetçi oyuncun şu anda Türkiye’de forma giymeyi düşünmediğini de belirten Adem Çukur, “Şu anda Avrupa’da daha iyi kariyer yapacağını biliyor. Daha çok genç ama önemli maddi olanaklar da sağladı. İyi bir marka oluşturma çabasında. Geleceğe yönelik planlarını Avrupa’da daha iyi yapacağını da biliyor. Şu an Türkiye’yi düşünmüyor ama belki çok ilerde olabilir bu” diye konuştu.
"G.SARAY'I KONUŞURUZ"
Mesut Özil’in sanılan aksine Fenerbahçeli değil Galatasaraylı olduğunun altını çizen Çukur, “Mesut iyi bir Galatasaraylıdır. Onunla her maç sonrası görüşürüz. Bazen gelir bende kalır. Beraber Galatasaray maçlarını da izler, yorum yaparız” dedi.
"LİNCOLN'ÜN GÖNLÜ OKŞANMALI"
Alman futbolunu da iyi tanıyan Adem Çukur, Galatasaray’ın Brezilyalı oyuncusu Lincoln ile ilgili de yorum yaptı. Sambacının kaliteli bir oyuncu olduğunu belirten Adem Çukur, “Bence sorunlu bir oyuncu değil ama tüm Güney Amerikalılar gibi okşanmak istiyor. Yani pohpohlanmak istiyor.. Almanya’da oynasa bile kanında var bu. Bu yapılırsa daha verimli olur bu kesin. Bence geçen sene verimliydi, bu sene de iyi gidiyor, daha da iyi olacaktır. Beyefendi bir oyuncudur Lincoln. Ama ne yazık ki tüm Brezilyalılar, aynı zafiyet içindeler, biraz duygusallar. Bu baştan bilinirse daha iyi sonuç alınır bana göre” dedi.
"SKIBBE MUTLAKA BAŞARIR"
Galatasaray’ın Alman hocası Skibbe’yi de değerlendiren Adem Çukur, “Skibbe doğru tercihti. Gelmesinde etken çoktur. Bir kere Galatasaray’ın bütçesi ortada. Bu tabii diğer Avrupa büyükleri ile mukayese ediliyor. Oyun stili de belli. Yani senelerdir Alman ekolünün etkisi var. Bu takımın tabii ki iyi bir Alman getirmesi şart ama bunu bütçeniz elverdiği ölçüde yapabilirsiniz. Bence en iyisini getirdi, Skibbe bence başarısız da değil. Onu iyi tanıyorum. Almanya'da sevilen bir isimdir. Ne kadar olumsuz sözler söylense bile ona sabır göstermek lazım .Bir iki maçla teknik adam kovulmaz. Skibbe’nin arkasında durulmalı. Bana göre ligin devre arasından sonra iyi bir çıkış yakalayacaktır. Skibbe’de bu potansiyel var. Yeter ki destek verilsin ve arkasında durulsun. Başarı mutlaka gelir” diyerek sözlerini noktaladı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:53

İLGİLİ HABERLER