Spor
  • 3.9.2013 22:11

Mesut Özil olay oldu!

Real Madrid taraftarları, 91 milyon Euro ödeyerek transfer ettiği Gareth Bale'in takıma katılışına sevinemedi. Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’in transferin kapanmasına yarım saat kala Arsenal'e transfer olması İspanya’da büyük tepki yarattı.

Real Madridli futbolseverler Mesut Özil’in ayrılışına ilk tepkiyi Bale’nin imza töreninde gösterdi. Bir grup taraftar Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in tören esnasında yaptığı konuşmayı keserek “Bize Mesut’dan bahset” diye bağırdılar. Taraftarlar bununla da kalmayarak Bernabeu Stadı önünde eylem yaptılar. Medya kuruluşlarını da mail yağmuruna tutan Real Madridli taraftarlar Mesut’un kimler tarafından gönderildiğinin kamuoyuna açıklanmasını istediler. Sosyal medyada da Mesut’un gönderilmesi Bale’nin transfer edilmesinin önüne geçti.

İSPANYOL MEDYASI NE DEDİ?
Mesut Özil’in Arsenal'e transferi İspanyol medyası tarafından da günün en çok tartışılan konusu oldu.. Ülkenin önde gelen spor yazarları Real Madrid’in Mesut’u göndermekle tarihi bir hata yaptığını hatırlatarak Madrid’in ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmaması halinde bunun faturasının teknik direktör Ancoletti ve Başkan Perez'e kesileceği uyarısı yaptılar. Spor yazarları bu gönderilişinin perde arkasında İtalyan teknik direktörün olduğunu da vurgulayarak Mesut’un gölgesinin Ancoletti’yi sürekli takip edeceğini belirttiler.

RONALDO ÜZGÜN
Bu arada Cristiano Ronaldo da Mesut’un ayrılışına üzüldüğünü söyledi. Özil’in aldığı karara saygı duyduğunu kaydeden Ronaldo eskı takım arkadaşına yeni kulübünde başarılar diledi.

İNGİLTERE'DE DE GÜNDEM MESUT
Arsenal'in Mesut Özil ile hayalindeki transferi yaptığına dikkat çeken İngiliz gazeteleri, bonservis ücreti olarak Arsenal'in Real Madrid'e 42.5 milyon sterlin (50 milyon Euro) ödediğini manşet yaparken, Mesut Özil'i Top Gun yaptılar.

Rüyası gerçekleşen Arsene Wenger, Almanya'daki Almanya Milli Takımı'nın maçları bittikten sonra Mesut Özil'i Emirates Stadı'nda taraftarlarına tanıtmak için sabırsızlandığını söylerken, Arsenal taraftarları Mesut Özil ayarında bir futbolcunun transfer edilmesinden çok memnun. Arsene Wenger'in Mesut Özil'i alarak kurtulduğuna dikkat çeken Daily Express, "42 milyon sterlinlik Özil, Arsenal'i zor durumdan kurtardı" manşetini kullandı.

The Times gazetesi ise, Barclays Premier Ligi kulüplerinin bu yaz transferinde harcadıkları 397 milyon sterlininin 42.5 milyon sterlininin Mesut Özil'e gittiğine dikkat çekti.

Dahi Mesut Özil'in tılsımı var diyen Daily Mail, bir futbolcuda olması gereken her şeye sahip Mesut Özil'in Arsenal'e gelişinin büyük kazanç olduğunun ve Özil'in İngiltere'deki en pahalı ikinci futbolcu rekorunu kırdığını yazdı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:18

İLGİLİ HABERLER