Spor
  • 31.7.2021 11:01

Mete Gazoz okçulukta olimpiyat şampiyonu oldu

Milli okçumuz Mete Gazoz olimpiyat şampiyonu! Klasik yay bireysel kategorisinde mücadele eden Mete Gazoz, finalde İtalyan rakibi Mauro Nespoli'yi 6-4 yenerek altın madalya kazandı. 22 yaşındaki sporcumuz, okçulukta olimpiyat tarihimizin ilk madalyasını kazandırdı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli okçumuz Mete Gazoz, altın madalya kazandı. Klasik yay bireysel kategoride mücadele eden Mete Gazoz, İtalyan rakibi Mauro Nespoli'yi 6-4 yendi ve okçulukta olimpiyat tarihimizin ilk madalyasını kazandı.

Okçuluk; güreş, halter, judo ve tekvandonun ardından olimpiyatta altın madalya kazandığımız beşinci spor dalı oldu.

Milli okçumuz Mete Gazoz olimpiyat şampiyonu! Klasik yay bireysel kategorisinde mücadele eden Mete Gazoz, finalde İtalyan rakibi Mauro Nespoli'yi yenerek altın madalya kazandı. 22 yaşındaki sporcumuz, okçulukta olimpiyat tarihimizin ilk madalyasını kazandırdı.

Son dakika: Tokyo 2020de ilk altın madalyamız Mete Gazozdan Tarihimizde bir ilk...

NEFES NEFESE GEÇEN FİNAL

Yarı finalde de Japon Takaharu Furukawa'yı mağlup ederek finalist olan Mete Gazoz, İtalyan Mauro Nespoli ile altın madalya maçına çıktı.

Takımda Londra 2012'de altın madalya alan, dünya ve Avrupa şampiyonu rakibi karşısında Mete, maça iyi başlayamadı. İlk set 26 puan atan Mete, rakibinin 29'a ulaşmasıyla 2-0 geri düştü. İkinci set 28-28'lik eşitlikle tamamlanınca sporcular 1'er puan aldı. Müsabakanın üçüncü setini 27-26 alan ay-yıldızlı sporcu, genel skorda 3-3 beraberliği sağladı. Dördüncü sette iki sporcu da üst düzey atışlar yaptı. 29-29 sona eren setin ardından genel skorda beraberlik sürdü: 4-4.
Kazanan sporcunun olimpiyat şampiyonu olacağı beşinci sete Mete 9, Nespoli ise 8 atarak başladı. İki sporcu da ikinci atışlarında 10 puanı buldu.

Son atışında 10 puan atan Mete, rakibinin atışını beklemeden genel skorda 6-4 üstünlük kurarak maçı 6-4 aldı ve altın madalyaya uzandı.

Gümüş madalya Nespoli'ye giderken, bronz madalya Japon Takaharu Furukawa'nın oldu.

"RİO'DAN SONRA SÖZ VERMİŞTİM, BAŞARDIM"

Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, tarihi zafer sonrası şunları söyledi:

"Çok mutluyum. Rio 2016 bittiğinde ilk röportajımda. Tokyo'da altın madalya kazanacağım demiş ve söz vermiştim. Çok mutluyum. Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim."

"METE TARİH YAZDI, BEN DE BUNA YAKINDAN ŞAHİT OLDUM"

Mete Gazoz'un takım arkadaşı Yasemin Ecem Anagöz, zafer sonrası duygularını şu sözlerle aktardı:

Mete burada tarih yazdı. Ben de buna şahit oldum. Çok mutluyum, gururluyum. Bu tarihi yazan kişinin bu kadar yakınımda olması çok güzel. Şimdi İstiklal Marşımızı okuyacağız. Bu duyguyu tarif edemiyorum. Mete'yi tebrik ediyorum.

 

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli okçumuz Mete Gazoz, altın madalya kazandı. Klasik yay bireysel kategoride mücadele eden Mete Gazoz, İtalyan rakibi Mauro Nespoli'yi yendi ve okçulukta olimpiyat tarihimizin ilk madalyasını kazandı.

DÜNYA 1 NUMARASINI GEÇTİ

Yumenoshima Okçuluk Alanı'nda 29 Temmuz Perşembe günü yapılan ilk tur maçında Lüksemburglu Jeff Henckels'i, ikinci tur müsabakasında ise Avustralyalı Ryan Tyack'ı yenen Mete Gazoz, son 16 turuna yükselmişti. Milli okçu, sabah seansında son 16 turunda Avustralyalı Taylor Worth'u geçerek çeyrek finale kaldı. 22 yaşındaki Mete Gazoz, bu turda da dünya sıralamasında 1 numara olan ABD'li Brady Ellison'u eledi ve yarı finale adını yazdırdı.

SPOR PSİKOLOĞU İSTEDİ, BAKAN KASAPOĞLU TRİBÜNE ÇIKMADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor psikoloğunun önerisi üzerine karşılaşmayı tribünden seyretmedi.

Karşılaşma öncesi Yumenoshima Okçuluk Alanı'na gelen Bakan Kasapoğlu, psikolog Cem Doğuhan Gizep'in önerisi üzerine tribüne çıkamadı. Karşılaşmayı kapalı bir alanda takip eden Kasapoğlu, müsabakanın sona ermesiyle tribüne gelerek Mete'nin şampiyonluğuyla büyük sevinç yaşadı.

Mete Gazoz'un bugünkü karşılaşmalarını Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener de yerinde izledi.

Mete Gazoz: 'Söz verdiğim olimpiyat madalyasına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum'

Mete Gazoz: 'Söz verdiğim olimpiyat madalyasına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum'

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli okçu Mete Gazoz, "Sizlere söz verdiği olimpiyat madalyasına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yıllardır verdiğim emeklerin, yaptığım fedakarlıkların karşılığını aldığım ve en önemlisi bana inanan ve güvenen sizleri gururlandırdığım için çok mutluyum" dedi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, klasik yay bireysel kategori finalinde İtalyan Mauro Nespoli'yi mağlup ederek okçulukta Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat altın madalyasını getirdi. Şampiyon sporcu, bu başarısının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duygularını paylaştı.

"Tarifi mümkün olmayan bir mutluluk yaşıyorum"

Emeklerinin karşılığını aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Mete, "Şu an hissettiklerimi dile getirmem o kadar zor ki. Tarifi mümkün olmayan bir mutluluk yaşıyorum. Bu henüz 3 yaşındayken çıktığım bir yolculuk. Hayatımda elde ettiğim her şeyi bu spora borçluyum. Rio'da gerçekleşen olimpiyatlardan sonra sizlere söz verdiği olimpiyat madalyasına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yıllardır verdiğim emeklerin, yaptığım fedakarlıkların karşılığını aldığım ve en önemlisi bana inanan ve güvenen sizleri gururlandırdığım için çok mutluyum. Ülkemizi kürsünün en üst basamağında temsil etmenin gururunun yanı sıra Türk sporu için, ülkemizin gençlerini spora teşvik etmek, onlara yol göstermek için çıktığım yolda çok değerli adımlar atmış oldum. Zafere giden bu zorlu yolda bana her zaman destek olan aileme, beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan federasyonumuza, başta Göktuğ Ergin olmak üzere tüm antrenörlerimize, bakanlığımıza, ekibime sonsuz teşekkür ediyorum. 'Until it's done' diye yola çıkmıştık, ilk eşiği atladık. Şimdi bu güzel zaferin tadını çıkarma vakti, sonrasına yapacak çok işimiz var" ifadelerini kullandı.

Mete Gazoz'un ailesi İHA'ya konuştu

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele eden ve finalde İtalyan rakibini yenerek altın madalya kazanan milli okçunun kendisi gibi okçuluk sporuyla ilgilenen ailesi, oğullarının şampiyonluğundan sonra sıcağı sıcağına duygularını İHA muhabiriyle paylaştı. Okçu baba Metin Gazoz, “4 tane altın madalya bekliyorum” dedi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda final maçında milli okçu Mete Gazoz, İtalyan rakibi Mauro Nespoli'yi 6-4 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. Milli sporcu, bu başarıyla Türkiye'de hem olimpiyat tarihindeki ilk okçuluk madalyasını hem de Tokyo 2020'deki ilk altın madalyayı getirdi.

“Önümüzdeki hedef yeni bir olimpiyat rekoru kırmak”

Oğlunun altın madalya kazanmasının ardından konuşan baba Metin Gazoz, “Mete, Avrupa şampiyonu oldu, Akdeniz Olimpiyatları'nda oldu, bir olimpiyat madalyamız eksikti, altın madalyamız eksikti; o da oldu. Rio'da belliydi zaten.

Kendisine uzatılan mikrofonda, ‘altın madalya alacağım, birinci olacağım' diyordu. Kimi örnek alıyorsun dediklerinde, ‘Onlar beni örnek alsın, ben kendim çalışıyorum zaten' diyordu” diye belirtti.
Mete'nin genç yaşta herkese örnek olduğunu ifade eden ve ailedeki herkesin okçuluk sporuyla ilgilendiğini belirten baba Metin Gazoz, “Ok yaydan çıktı bir kere. Her atışında ben şampiyonum atışını yaptı. Özellikle bu son iki gündür Türkiye yanıyor. Böyle bir morale ihtiyaç vardı.

Eşim kulüp başkanı, kız kardeşi de 2019'da Fransa'da kendi yaş grubunda dünya 2'ncisi oldu. Ailecek Naim Süleymanoğlu'nun filmini izledikten sonra şöyle söyledim: ‘Bak oğlum demek ki olabiliyormuş. 4 olimpiyat şampiyonluğu alma şansın var. Mete daha çok genç. Örnek oldu, idol oldu herkese. Bir baba olarak bir teknik adam olarak en az 4 tane daha altın madalya bekliyorum. Önümüzdeki hedef yeni bir olimpiyat rekoru kırmak ve olimpiyatlarda altın madalya almak” açıklamasında bulundu.

Mete Gazoz'un gözlerini açtığı kulüpte yani İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübünün Başkanı olan milli sporcunun annesi Meral Gazoz, “Türkiye gibi ben de çok gururluyum. Sevinçliyiz. Mete'nin babası da okçuydu, Mete'nin babası Metin Gazoz, olimpiyatlara gidemedi.

Mete de çocukluğundan beri babasına hep derdi ki: ‘Baba ben senin olimpiyatlara nasıl gideceğini biliyorum. Ben olimpiyatlara gideceğim, altın madalya alacağım; sen de beni orada izleyeceksin derdi. Bu sene kısmet olmadı gitmek. Gidip orada seyretmeyi, altın madalya almasına şahit olmayı çok istedik. Küçüklüğünden beri hep o hayalle gitti” dedi.

Bir anne olarak evladını çok az gördüğünü söyleyen Meral Gazoz, “Mete ile 11-12 yaşından beri ayrıyız. Senede 10-15 gün görüyoruz. Kampta, yurt dışında görüşmelere giderken, ‘açık görüşe gidiyorum' derdim hatta” ifadelerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 31.7.2021 15:28

İLGİLİ HABERLER