Gündem
  • 11.1.2022 23:58

Meteoroloji tarih verdi: İstanbul'a kar geliyor

İstanbul'da yarından itibaren etkili olacak kar yağışı için uyarılar peş peşe geldi. Hava sıcaklıkları ülke genelinde 6 ile 10 derece arasında azalırken İstanbul'da kar alarmı verildi. Rüzgarın hızının 80 kilometreyi bulacağını aktaran yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları noktasında uyardı.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul’da çarşamba gününden itibaren etkisini sürdürecek olan kar yağışı öncesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından ek tedbirler alındı.

AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü, "7 binin üzerinde personel ve bin 500’ün üzerinde araç, iş makinesi hazır. 7/24 vardiya düzenine geçilecek ve çalışmalarımızı merkezimiz üzerinden gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Kış dönemi başlamadan önce aksiyon planlarını ve toplantılarını gerçekleştirdiklerini aktaran AKOM Genel Müdürü Serkan Tütüncü "Şu anda da yapılan uyarılar doğrultusunda bütün birimlerimiz 7/24 esasında vardiya düzenine geçecek ve aksiyonlarımızı, sahada yürütülen çalışmalarımızın koordinasyonunu merkezimiz üzerinden gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 400 km'lik yol ağımızda 7 binin üzerinde personel, bin 500'ün üzerinde araç ve iş makinasıyla sahada gelen Meteoroloji parametrelerini de takip edeceğiz" dedi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul'a 2 gün boyunca kar yağacak

Meteoroloji'nin raporuna göre hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte İstanbul'da sağanak yağış yerini kara bırakacak. İstanbul'da bugün sağanak yağış beklenirken yarın ve perşembe günü kar yağışının görülmesi bekleniyor.

Edirne'de beklenen kar yağışı başladı

Meteoroloji'nin, Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava uyarısının ardından Edirne'de hafif kar yağışı başladı. Kar yağışının gece ve yarın etkili olması bekleniyor.

Edirne, Balkanlar üzerinden gelen kar yağışının etkisi altına girdi. Öğleden sonra yağmurla birlikte başlayan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Zaman zaman yerini yağmura bırakan kar yağışının gece ve yarın da yer yer etkili olması bekleniyor. Karayolları ve belediye ekipleri kar yağışına karşı önlemlerini artırdı.

Vatandaşlar, yağışın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kar yağışını beklediklerini belirten Ömer Tuzcu, "Beklediğimiz bir kar yağışı ve nihayet yağdı. Bu kar çiftçimiz için çok önemli. Bereketiyle gelir inşallah, yaşanan kuraklıkların ardından eksilen yer altı sularımızda yükselme olur" dedi.

Güliz Baltacı da, "Akşam yağmasını bekliyorduk ama gündüz yağdı. Özlediğimiz kar nihayet yağdı. Kışın geldiğini anladık" diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 11.1.2022 23:26

İLGİLİ HABERLER