Gündem
  • 23.1.2021 13:10

Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için kar yağışı uyarısı

İstanbul'a kar geri geliyor! Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul ve birçok il için son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Orta ve uzun vadeli tahmin haritasını yayınlayan MGM, sıcaklıkların gelecek hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi. Meteoroloji, uyarılarının devamında perşembe gününü işaret ederken kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Meteoroloji'nin son dakika hava durumu uyarılarında, perşembe günü yurt genelinin beyaza bürüneceği ve İstanbul'da da kar yağışının beklendiği ifade edildi. İşte, Meteoroloji'nin haftalık hava durumu haritası ile gün içerisinde beklenen sıcaklık değerleri

İstanbul'a kar geri geliyor... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aralarında İstanbul'un da bulunduğu birçok il için son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarıları yapıldı. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı, şehir genelinde kartpostallık görüntülerin ortaya çıkmasına neden olmuştu. Orta ve uzun vadeli tahmin haritasını resmi internet sitesinden paylaşan Meteoroloji, önümüzdeki hafta itibarı ile karla karışık yağmur ve kar yağışı konusunda yeni uyarılarda bulundu. Meteoroloji, çarşamba gününe kadar yurdun Batı bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını, perşembe günü itibarı ile karla karışık yağmur beklendiğini duyurdu.

İSTANBUL'A KAR YENİDEN GELİYOR!

Meteoroloji'nin hava durumu tahmin haritasında İstanbul ile ilgili sevindirici gelişmeler de yer aldığı görüldü. Barajlardaki su seviyesinin yağışlı hava dalgası ile beraber yeniden yükselmesi bekleniyor. MGM, İstanbul'da kar yağışı beklendiğini bildirirken bunun için tarih de verdi.

İşte, Meteoroloji'nin son dakika hava durumu ve İstanbul kar yağışı uyarısının detayları;

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli tahmin haritasına göre, yurdun batı kesimlerinde yeni hafta itibarı ile sağanak yağışlı hava dalgası bekleniyor. Meteoroloji'nin tahmin haritasında, haftaya perşembe günü İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük kesiminde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

23 OCAK HAVA DURUMU VERİLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir'in batısı, gece saatlerinden sonra İstanbul'un batısı ile Antalya'nın batı kıyılarının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde, yer yer kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: İç ve doğu kesimlerde, yer yer kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2021 12:13

İLGİLİ HABERLER