Gündem
  • 24.3.2019 08:06

Meteoroloji'den son dakika yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son dakika kar yağışı ve hava durumu uyarısı geldi. Özellikle son günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyrederken, Meteoroloji’nden kar yağışı ve don uyarıları da gelmeye devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da hava sıcaklıkları baharı işaret ederken, gece saatlerinde birçok il için kar yağışı ve don uyarıları geldi. İşte Meteoroloji’den gelen hava durumu tahminleri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika kar yağışı ve hava durumu uyarıları geldi. İstanbul başta olmak üzere Marmara, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde sıcaklıklar adeta bahar ayının habercisi gibiyken, konuyla ilgili uyarılar da gelmeye devam ediyor. Özellikle doğu bölgeleri için Meteoroloji'den birçok uyarı gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda bu gece saatlerinden itibaren görülecek kar yağışının, yarın sabah etkisini artırarak Hakkâri, Bitlis, Muş ile Batman'ın kuzeyi ile Siirt ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Konuyla ilgili tüm detayları ve hava durumu uyarılarını bu başlık altından bulabilirsiniz…

METEOROLOJİ UYARDI! YAĞIŞ, DON VE KAR BEKLENİYOR

Sağanak kuvvetli olacak

Güneydoğu'da da bu akşam saatlerinden itibaren görülecek sağanakların, gece saatlerinde etkisini artırarak Diyarbakır, Şanlıurfa'nın doğusu, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sakarya, Çankırı ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

KAR GELİYOR!

Meteoroloji'den Hakkari, Bitlis, Muş ile Batman'ın kuzeyi ile Siirt ve Şırnak'ın doğusu için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Ayrıca Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre Gece saatlerinden itibaren, tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde orta kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Sakarya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda gece saatlerinde hafif şiddette zirai don bekleniyor.

EGE

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece saatlerinde orta kuvvette zirai don bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Göller Yöresi'nde gece saatlerinde orta kuvvette zirai don bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevrelerinin yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece saatlerinde orta kuvvette zirai don bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece saatlerinde orta kuvvette zirai don bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve yağmurlu Rüzgâr: Batı Karadeniz' de kuzey ve kuzeydoğu, doğusu ve gece saatlerinde güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam geneli kuzeydoğu, batısı güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatı, akşam saatlerinden sonra kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah ve öğle saatlerinde batısı batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Doğu Karadeniz'in batısında 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

 

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2019 09:11

İLGİLİ HABERLER