Gündem
  • 22.3.2021 23:26

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Kuvvetli şekilde geliyor

Gelen son dakika haberine göre; yurt geneli yağışlara teslim olurken, Meteoroloji'den ve AFAD'dan uyarı üstüne uyarı geldi. Yağmurlu hava ne kadar devam edecek? sorusunun cevabı da belli oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, salı ve çarşamba günleri Burdur ve Isparta genelinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olması öngörülüyor.

Ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İstanbul'da aniden bastıran yağmur vatandaşların zor anlar yaşamasına neden oldu. Yağışların çarşamba günü karla karışık yağmura dönmesi bekleniyor.

Marmara'nın doğu ve güneyi ile İzmir, Manisa ve Aydın'da yarın kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, yarın ilk saatlerden itibaren İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) yağış öngörülüyor.

Yağışların zamanla Marmara'nın doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Antalya'nın doğu ilçeleri, Adana'nın kuzeydoğu ilçeleri ile Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde yarından itibaren kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, yarın ve çarşamba günü Akdeniz Bölgesi’nde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Antalya'nın doğu ilçeleri, Adana'nın kuzeydoğu ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kilogram/metrekare) olması öngörülüyor. Ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşumu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AKOM'DAN UYARI

İBB AKOM'dan yapılan uyarıda, "Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden, Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının Marmara Bölgesi'ne giriş yapması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Çarşamba akşam saatlerine kadar azalarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde kent genelinde karla karışık yağmur yağışlarının yaşanacağı tahmin ediliyor" denildi.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞÜYOR

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan değerlendirmede , 4 kentte, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle, yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların yer yer etkili olacağı belirtildi.

Yağışlı sistemle birlikte bölgedeki sıcaklıların 6 ila 15 derece düşmesinin beklediği aktarılan değerlendirmede, yarın başlaması beklenen soğuk hava ve yağışlı sistemin hafta sonu gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, yarın Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da kuvvetli rüzgar beklendiği bildirildi. Açıklamada, rüzgarın güneyden kuvvetli ve fırtına (60-90 kilometre/saat) şeklinde eseceğinin öngörüldüğü ve çarşamba günü etkisini kaybedeceği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2021 23:40

İLGİLİ HABERLER