Gündem
  • 19.6.2021 00:14

Meteoroloji'den yurt geneli için uyarı! Devamı gelecek

Meteoroloji'den uyarılar peş peşe geliyor. Haziran yağışlarının etkisini kuvvetli olarak gösterdiği günlerde herkes yağmurlu havanın yurtta ne kadar daha etkili olacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Haziran'ın son haftalarına yaklaşırken yurtta yağışlar etkisini göstermeye devam ediyor. Herkes yağışların yurdu ne zaman terk edeceğini merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan 5 günlük hava raporu tahminine göre; yurtta kuvvetli yağışlar yer yer etkisini göstermeye devam ediyor.

Cumartesi günü Marmara kıyıları ve Karadeniz'in batısında gökgürültülü sağanak yağışlar etkisini sürdürmeye devam edecek.

Pazar günü bu yağışlar iç kesimlerde de etkisi artırarak Ege'ye ulaşacak. İstanbul'da ve Ankara'da yağışlar sürerken, Manisa ve çevre illerde de gök gürülütülü sağanak yağışlar görülecek.

Pazartesi günü yurdun batısında yağışlar devam ediyor. İstanbu'da en yüksek sıcaklık 27 derece en düşük sıcaklık ise 19 derece olarak öngörülüyor.

Salı günü yağışlar Marmara'yı terk ediyor. İstanbul ve çevre illerinde güneş yüzünü tekrar gösterecek. Ankara ve çevre illerde yağış devam edecek. Başkent'te en yüksek sıcaklık 27 derece, en yüksek sıcaklık ise 16 derece olarak öngörülüyor.

Çarşamba günü Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Ankara, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Rize, Arvtin ve Ardahan'da yağış gözükece. Diğer illerde ise güneş yüzünü gösterecek.

ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA

ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA

Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinde başlayan kuvvetli yağış, etkili oldu. Bölgedeki kuvvetli yağış nedeniyle caddeler su altında kaldı. Sokaktaki birçok kişi zor anlar yaşadı. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi ise söz konusu bölgelerde metrekareye 21 ila 50 kilogram yağış düşmesinin beklendiğini bildirdi.

BAŞAKŞEHİRDE İSTİNAT DUVARI YIKILDI

BAŞAKŞEHİR'DE İSTİNAT DUVARI YIKILDI

Başakşehir Şeyh Şamil Caddesi'nde yağmurun ardından yol kenarındaki istinat duvarı çöktü. Olay yerine ekipler sevk edildi.

SU BASKINLARI TRAMVAY SEFERLERİNİ DURDURDU

SU BASKINLARI TRAMVAY SEFERLERİNİ DURDURDU

Kuvvetli yağış tramvay seferlerini de etkiledi. Su baskınları nedeniyle Kabataş-Bağcılar ve Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı seferleri yapılamıyor. Metro İstanbul'dan yapıyan açıklamada, "Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda geçici bir süre için seferlerimiz, Bağcılar-Fındıklı istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi.

Güncellenme Tarihi : 19.6.2021 00:18

İLGİLİ HABERLER