Spor
  • 31.8.2011 03:51

METROBÜS YOLUNDA FACİA : 1 ÖLÜ 3 YARALI

Üsküdar'da aşırı hızlı olduğu ileri sürülen otomobil, yol kenarındaki bariyerleri parçaladıktan sonra metrobüslerin kullandığı alt geçide düştü. Olay esnasında geçitte metrobüsün bulunmaması olası faciayı önledi. Ancak araçta bulunan 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Kaza, D-100 Karayolu Edirne istikametinde, dün saat 23.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 34 ZG 8430 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sebebiyle Burhaniye mevkiinde yolun kenarındaki çelik bariyerleri parçalayıp otluk alana girdi. Burada bulunan metrobüs alt geçidine ait demir parmaklıkları da kıran otomobil, yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağı düştü. Hurdaya dönen araç içindeki 4 kişi yaralandı. Yaralılardan İzzet Akgün (27), Kadir Doğan, Abdullah Erbil ve ismi öğrenilemeyen bir kişi Haydarpaşa Numune Hastanesi ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı Akgün, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Metrobüs şoförü Mustafa Korkmaz, "Araç aşırı hızlı olduğu için, bariyerleri parçaladıktan sonra metrobüs yoluna girmiş. Allah'tan ki o esnada araç geçmiyordu. Yoksa durum çok daha kötü olabilirdi. Bizi Allah koruyor" dedi.

Kaza yapan araç, uzun uğraşlar sonunda vinç yardımıyla kaldırıldı. Aksayan metrobüs trafiği daha sonra normale döndü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:26

İLGİLİ HABERLER