Asayiş
  • 26.2.2015 23:09

Metroda merdiven dehşeti

Olay saat 17.30 sıralarında, Üçyol Metro Meydan çıkışında meydana geldi. İzmir Metro'yu kullanan vatandaşlar, yer altından çıkmak için yürüyen merdivenleri kullandığı sırada, ilk belirlemelere göre yürüyen merdivenlerin halatı koptu. Halatın kopması ile hızlı bir şekilde yürüyen merdiven geri geri gitmeye başladı. Bu sırada yürüyen merdivenin üzerinde olan yaklaşık 20 kişi, üst üste yığılarak yere düştü. Durumun bildirilmesi ile çok sayıda ambulans olay yerine sevkedildi. Aralarında hamile bir kadın, küçük bir çocuğunda bulunduğu 14 yaralı, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

YARA ALMADAN KURTULDU
Yürüyen merdivenlerden düşen ve yara almadan kurtulan Yakup Koçak, ''Yer altından yukarı çıktığımız sırada, yürüyen merdiven birden durdu ve hızlı bir şekilde geri geri gitmeye başladı. Yaklaşık 20 kişi birbirinin üzerine düştü. Herkes çığlık atıyordu. Ben yara almadan kurtuldum ama büyük korku yaşadım'' dedi. Olay olduktan sonra yardıma koşan Ozan Ergün, ''Metrodan çığlıklar gelince koşturdum. Yere düşenlere yardımcı olup yukarı çıkmalarını sağladım'' dedi
Olayla ilgili polis soruşturma başlattı 

Metro A.Ş’den ‘yürüyen merdiven kazası’ açıklaması

İzmir metrosunda meydana gelen yürüyen merdiven kazasıyla ilgili Metro A.Ş, açıklama yaptı.

Metro A.Ş’den Üçyol Metro İstasyonu Meydan çıkışında meydana gelen kazayla ilgili yapılan açıklamada, “Yürüyen merdiveninin belirlenemeyen bir nedenden üzerinde yolcular varken yukarı yön yerine aşağıya doğru hareket etmesi sonucu üzerindeki yolcular dengelerini kaybetmeleri sonucu düşmelerine neden olmuştur. İlk anda yaralanma şüphesi ile 15 yolcu hemen ambulanslarla hastanelere sevk edilmiştir.
Olaydan yaklaşık 2 saat sonra alınan bilgilere göre sadece Bozyaka hastanesindeki yaşlı 1 yolcumuzda kırık diğer bir yolcumuzda kolda incinme tespit edilmiş, diğer hastanelere yaralanma şüphesi ile gönderilen tüm yolcularımız ayakta müdahale ile evlerine gönderilmiştir. Yaralı yolcumuz ile ilgili her türlü ilgi ve gereği şirketimiz tarafından yapılacaktır. Olay ile ilgili teknik araştırmalar, savcılık, şirketimiz ve sorumlu bakım firması tarafından detaylı olarak yapılmaktadır. Üzüntü verici kaza nedeniyle olumsuz etkilenen ve yaralanan yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.


 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:54

İLGİLİ HABERLER