Gündem
  • 30.4.2007 17:02

"MEVCUT DURUMDA ENDİŞE DUYULACAK BİRŞEY YOK"

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin şu andaki mevcut durumunun endişe yaratmadığını, sürecin Anayasa çerçevesinde işlediğini bildirdi.


      CNBC Europe kanalında canlı yayınlanan ''Power Lunch'' programına konuk olarak soruları yanıtlayan Güler Sabancı'nın burada aktardığı görüşlere ilişkin, Sabancı Holdingden yazılı bir açıklama yapıldı.
      Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı seçimleri ve Türkiye'deki mevcut duruma yönelik soru üzerine Sabancı, mevcut durumun endişe yaratmadığını, sürecin Anayasa çerçevesinde işlediğini kaydetti.


      Anayasa Mahkemesinin kararının 48 saat içinde belli olacağını aktaran Güler Sabancı, buna göre Türkiye'nin ya 45 gün içinde erken seçime gideceğine ya da 2- 3 ay içinde erken genel seçimleri yapacağına inandığını dile getirdi.


      İstanbul Çağlayan Meydanında dün gerçekleştirilen Cumhuriyet mitingi ile ilgili olarak da memnuniyetini dile getiren ve gurur duyduğunu ifade eden Sabancı, özellikle kadınların mitinge etkin olarak katılımını olumlu bulduğunu kaydetti.


      Mitingin Türkiye'nin Batı değerlerine sahip bir demokratik ülke olduğunu gösterdiğini ifade eden Sabancı, gösterilerde laikliğin korunması vurgusunun yer aldığını, mitingde ayrıca askeri müdahaleye karşı da bir tavır ortaya konulduğunu belirtti.
      Güler Sabancı, iş dünyası ve ekonomi açısından durumun nasıl değerlendirildiğine yönelik bir soru üzerine de şöyle konuştu:


      ''Kısa vadeli bir çalkantı söz konusu. Dünya piyasalarındaki likidite koşulları, ABD piyasalarındaki durum ve Türkiye'nin bu piyasalara olan entegrasyonu gözönüne alındığında etkilenmemizin doğal olduğu ortaya çıkıyor. İçinde bulunduğumuz geçici durum ortadan kalktıktan sonra her şey netleşecek. Türkiye'nin temel göstergelerinde bir değişme yoktur. Bu yıl için Türkiye'de büyüme beklentimiz yüzde 5'tir.'' Sabancı ayrıca, Türkiye'de şirketlerin büyümesini sürdürdüğünü, IMF ile olan programın işlediğini ve mali disiplinin devam ettiğini belirtti.


      AB süreciyle ilgili olarak ise Sabancı, üyelik sürecinin hükümetlerin ötesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün medeniyet projesinin bir parçası olarak görülmesi gerektiğine dikkati çekti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:38

İLGİLİ HABERLER