Gündem
  • 12.1.2014 23:45

Mevlid Kandili'nde camiler doldu taştı

Bursa’da Mevlid Kandili'nde vatandaşlar camilere akın etti.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya geldiği gün olan Mevlit Kandili'nde Bursalılar ve çevre illerden gelen vatandaşlar, tarihi keMEVLİD KANDİLİ İSTANBUL'DAKİ CAMİLERDE KUTLANDI
 

İSTANBULLULAR MEVLİD KANDİLİ’NDE EYÜP SULTAN CAMİİ'NE AKIN ETTİ

 İstanbullular Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili’nde Eyüp Sultan Camii'ne akın etti.
İstanbul'da başta Eyüp Sultan, Sultanahmet, Firuzağa, Süleymaniye ve Fatih camileri olmak üzere kentteki önemli camilerde kandil programı düzenlendi. Mevlid Kandili yapılan dua ve ibadetlerle geç saatlere kadar sürdü. İstanbulluların yanı sıra Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, Eyüp Sultan Camii'ni hınca hınç doldurdu. Mevlid Kandili’ni idrak etmek için camiye gelen cemaat, namazlarını kıldıktan sonra okunan Mevlidi Şerif ve Kur’an-ı Kerim tilavetini huşu içinde dinledi.
Mevlid Kandili’ni Eyüp Sultan Camii’nde namaz kılarak idrak eden Ahmet Çalış, "Tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum ve nice kandiller diliyorum. Türk milletini Allah kötü insanlar ve şerlerden uzak eylesin. Böylesine güzel bir topluluk nerede var, insanın gurur duyması lazım" dedi.
Camiye gelenler arasında yer alan bir kadın ise, "İnsanın manevi gücü daha çok artıyor. Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Hep beraber yaşıyoruz ama burada çok daha güzel" diyerek duygularını dile getirdi. 

ntteki camileri doldurdu. Türkiye’nin en büyük kubbeli camisi Şeyh Edabali’nde de vatandaşlar yatsı namazından önce yerlerini aldı. Yatsı namazını birlikte kılan cemaat, daha sonra dua etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kandil programı, okunan ilahilerle devam etti. Program, Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın ettiği dua ile son buldu.

HATAY’DA CAMİLER DOLDU TAŞTI

Hatay’da Mevlid Kandili’nde vatandaşlar camilere akın etti.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin kutlandığı Mevlid Kandili’nde binlerce vatandaş camilere koştu. Hatay'da özellikle tarihi Habibi Neccar Camii yatsı namazından saatler önce doldu. Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği caminde Hatay Müftülüğü tarafından kandil programı düzenlendi. Yatsı namazı öncesi Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından camiye gelenlere bu gecenin önemini anlatan bir vaaz verildi. Yatsı namazının ardından Mevlid-i Şerif okundu ve dualar edildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:32

İLGİLİ HABERLER