Gündem
  • 19.5.2004 00:24

MGK ESKİ GENEL SEKRETERİ AĞIR KONUŞTU : İÇİMİZDEKİ SATILMIŞLAR 28 ŞUBAT'IN RÖVANŞINI ALMAYA ÇALIŞIYOR

ANTALYA - Eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, ''(Her ne pahasına olursa olsun AB'ye üye olalım) isteği, ulusal çıkarlarımızın korunmasında sıkıntılar yaratmaktadır'' dedi.
     Kılınç, ''19 Mayıs 1919'dan Günümüze Türkiye'' konulu panelde, Türkiye'de aydınlanma ve bilinçlenme sürecinin 1960 yılına kadar devam ettiğini kaydederek, ''Cumhuriyet dönemi başlangıcında aydınlanmaya yardımcı olması maksadıyla eğitilmiş aydın personel yetiştirilmesi için imam hatip okulları açılmıştır. Ancak, bu maksat dışında, karşı devrime hizmet etmek amacıyla bu okullar yaygınlaştırıldı'' diye konuştu.
     İmam hatip liselerine, ihtiyacından fazla öğrenci alındığını, hanımlardan imam olmamasına rağmen kız öğrencilerin de bu okullarda okumasına imkan sağlandığını, bu okullardan mezun olup üniversiteye devam etme olanağı bulan bir çok gencin laikliğe karşı fikirlerle beslendiğinin görüldüğünü öne süren Kılınç, 1970'li yıllardan itibaren arabesk yaşam tarzının ön plana çıktığını, hanımların kara çarşaflara büründürülmeye başlandığını, türbanın bir siyasal simge olarak yaygınlaştığını, laiklik karşıtı fikirlerin açıktan açığa savunulur hale geldiğini söyledi.
     Batı dünyasının, Kemalizm'in, Türk demokrasisinin önünde bir engel olduğunu savunduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ulusal çıkarları koruyup kollamasına mani olmak üzere tedbirler alınmasını salık verdiğini iddia eden Kılınç, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''İçimizdeki satılmışlar, İkinci Cumhuriyet arayışı içinde olanlar bu istekleri alkışla karşılıyorlar. Bu hazin tabloya rağmen siyasilerimizin önceliği, imam hatip liselerine daha fazla öğrenci çekebilmek ve 28 Şubat'ın rövanşını alabilmek şeklinde ortaya çıkıyor.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:14

İLGİLİ HABERLER