Spor
  • 24.2.2016 09:51

MHK'yi artık delegeler seçecek

Galatasaray-Trabzonspor maçında hakem Deniz Ateş Bitnel'in ortaya koyduğu kötü yönetim, birçok tartışmayı beraberinde getirirken, Türk futbolunun kurtuluş reçetesi aranıyor.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Yaşananlardan sonra Türkiye Futbol Federasyonu bugün yapacağı olağan toplantısında hakem hataları konusunu da görüşecek. Kulüpler Birliği'nin ısrarlı "Adalet" vurgusu ve futbolun paydaşlarının seçim isteği, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i harekete geçirdi. Bugün Riva'daki toplantı sonrası saat 17.00'de yapılacak basın açıklamasında sistem değişikliği ile ilgili olarak açıklamalar olacak. 

TFF TOPU KULÜPLERE ATACAK 

Yıldırım Demirören, kulüplere seslenip, "Gelin MHK'yi Federasyon değil, Federasyonu da seçen futbol ailesi yani delegeler seçsin" diyecek. Böylelikle hakemler ve hataları TFF'nin sorumluluğundan çıkarılıp, futbolun paydaşlarıyla paylaşılacak. Bundan sonraki süreçte sıkıntı yaşandığında "Biz değil siz seçtiniz" diyerek kaotik ortamın son bulması sağlanacak. Ancak delegelerin MHK üyelerini nasıl seçeceği, adayların nasıl belirleneceği daha sonra netlik kazanacak. 

DELEGE SAYISINI AZALTALIM 

Federasyon Başkanı Demirören, TFF Başkanı ve yönetimini seçen delege yapısı için de değişim talebini dile getirecek: "Gerekirse kulüplerin delege sayısını azaltalım." Futbol adamlarının sayısını çoğaltalım ama bunu hep birlikte yapalım. Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi olarak her değişime açığız mesajı verilecek. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER