Gündem
  • 6.11.2012 15:13

''MHP adeta arzuhalciye döndü''

Erdoğan, şöyle devam etti:
     ''Nihat Ergün Bey'e müjdeler olsun. Gensoru onunla ilgili. Eskiden adliye kapılarında arzuhalciler vardı. MHP adeta arzuhalciye döndü. O güzel daktilolar vardı ya. Daktilosunu herhalde TBMM önünde bir yerlere yerleştirdi. Oradan artık sürekli gensoru dilekçeleri yazıyor Meclis Başkanlığı'na. Başka bir görevi yok bunların.
     CHP ile yarışa girdiler. Artık o arayı kapatabilmek için yoğun bir şekilde gensoru devam edecek. Kongrelerinin hemen ardından böyle adım atmaları da manidardır, güzeldir. 'Hayırlı olsun' diyoruz. Ama bütün bunlara karşı, bu sulandırılmış gensoru mekanizmasına karşı, zaten benim arkadaşlarım gerekli cevabı, birlik, beraberlik, bütünlük içinde veriyorlar ve yine vereceklerdir. Bir çırpıda zaten hepsini defetmek suretiyle 'Al gönderdiğin arzuhallerini geri' deyip kendilerine gönderiyor.''
   
     -''Biz aslında fiili olarak AB üyesiyiz zaten''-
   
     Almanya ziyaretinden bahseden ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelerek, gündemdeki bazı konuları değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Avrupa'da 5 milyon civarında kardeşimiz yaşıyor. Biz aslında fiili olarak AB üyesiyiz zaten. Ama AB bunun farkında değil. Olsa da olmasa da biz yola devam ediyoruz. 5 milyonun 3 milyonu Almanya'da bulunuyor. Avrupa'ya göçmen olarak geçici bir süre için giden vatandaşlarımızın bir bölümü artık misafirlikten çıkıp orada kendilerine kalıcı hayat kurma sürecine girdi. Biz Avrupa'da yaşayan kardeşlerimizin, bulundukları ülkenin vatandaşlığına geçmeleri tavsiyesini hep söylüyoruz, buradan da hatırlatıyorum. Bunu desteklemeye de devam edeceğiz. Ama diyoruz ki 'asimile olmadan, entegre olmakta da zorluk çıkarmadan.' Entegre olacaksınız ki siz de huzurlu olun, o toplumu da huzursuz etmeyin. Bu şekilde bulundukları ülkelerin vatandaşlığına geçen kardeşlerimizin Türkiye'deki haklarını en rahat şekilde kullanabilmelerini sağlayacak her türlü tedbiri de alıyoruz. Şunu bilin ki arkanızda güçlü bir Türkiye var.
     Sayın Merkel ile görüşmemizde kendilerine şunu hatırlattım: Artık lütfen mavi kartlardan filan bu milleti kurtarın. Bunlar buraya gelmişler. 1960'lı yıllardan itibaren buradalar. Bunlara vatandaşlık yolunu açın. Bize ne kadar Alman gönderirseniz gönderin, biz onları vatandaşlığa alırız. Şu anda bize müracaat eden Almanları biz vatandaşlığa alıyoruz. Tabi şimdilik gülüyorlar. İnşallah daha sonra da imzayı atarlar. Şubat sonunda burada olacaklar. Tekrar bu konuları kendileri ile görüşeceğiz.''
     Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının, Türkiye'deki genel seçimlerde, bulundukları ülkelerde oy kullanmalarını sağlayacak yasal düzenlemeyi yaptıklarını anımsatan Erdoğan, ''Giderek büyüyen bir ekonomik güç haline gelen Avrupa'daki kardeşlerimizin, siyasi ve sosyal alanda da aynı şekilde etkili olmalarını bekliyoruz. Bunun yolu da birlik olmaktan birlikte hareket etmekten geçiyor. Orada Türk toplulukları ile sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerimiz oldu. Hepsi ile bunları paylaştık'' diye konuştu.
   
     -''Avrupa ile rolleri değişmiş durumdayız''-
   
     Almanya'da, krizin etkilerinin ve geleceğin Avrupa'sının tartışıldığı bir toplantıya da katıldığını anlatan Erdoğan, ''Küresel krizin etkilerinin tüm ağırlığı ile yaşandığı Avrupa ile rolleri değişmiş durumdayız. 10 yıl önce biz ekonomik ve siyasi istikrarın simgesi olarak gördüğümüz Avrupa'ya gıpta ile bakıyorduk. Bugün onların bizi gıpta ile izlediğine şahit oluyoruz. Türkiye'yi tamamen tarihi komplekslere dayalı olarak, siyasi gerekçelerle AB'ye almakta direnenlere bugün diyoruz ki kaybeden siz oluyorsunuz'' diye konuştu.
     2012 Olimpiyatları'nda madalya alan sporcular, aileleri ve antrenörleriyle akşam yemeğinde bir araya geldiğini belirten Erdoğan, ''Dün ödüllerini bankaya yatırdık. Toplu çeklerini de kendilerine sunduk. Artık para hesaplarına geçmiştir. Paralarını artık istedikleri anda kullanma hakkına sahipler'' dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:24

İLGİLİ HABERLER