Gündem
  • 20.5.2013 16:47

MHP : AK Parti sözünün eri çıktı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti hükümetinin vitesten atmış ve freni patlamış bir kamyon misali son sürat ülkeyi felakete doğru taşıdığını öne sürerek, “AKP’nin ciddi bir biçimde demokratik yollardan uyarılma ihtiyacı vardır. AKP sözünün eri çıktı, devletin neyi varsa sattı" dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun da yer aldığı ziyarette öncelikle vatandaşları 25 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da Adana İstasyon Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan “Vatan” mitingine davet eden Karakaya, “Türkiye son durağı felaket olan BOP otobanında son sürat süreç yolculuğuna devam etmektedir. AKP İktidarının gözü, önüne örtülmüş küresel ağlarla kapanmış, kulakları etnik ve inanç ayrımcılığı tortusuyla tıkanmıştır. Bu haliyle felaketten önceki son çıkışı görebilmekte ne de çığlıkları duyabilmektedir. Vitesten atmış ve freni patlamış bir kamyon misali son sürat ülkeyi felakete doğru taşımaktadır. Bu nedenle AKP’nin ciddi bir biçimde demokratik yollardan uyarılma ihtiyacı vardır. Tüm vatandaşlarımızı milli değerlerin korunması ve yaşatılması için Adana mitingimize bekliyoruz” dedi.

OBAMA’DAN UMDUĞUNU BULAMADI

Ülke gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karakaya, AKP’nin sıfır sorun olarak çıktığı dış politika yolculuğunun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın devrilmesi mecburi istikametinde çıkmaz bir yola girdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin istikrar ve güvenliğine zarar veren dış politikasının yönü, iktidar çevrelerinin bölgeye bakışını yansıtan ideolojik bir tercihin yansımasıdır. Dış politikada ideolojik eğilimlere yol vermek; Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası çıkarlarına aykırı olduğu gibi 11 Mayıs’ta Reyhanlı’da yaşadığımız felaketlere de davetiye çıkarmak anlamına gelir. AKP’nin sıfır sorunla başlattığı bölgesel dış politikası, yanlış politikasının sonucu ülkemize terör ithal etmiş, Suriye’deki iç savaşın dehşetini vatandaşlarımıza sıçratmıştır. Başbakan büyük umutla gittiği ABD Başkanı Obama’dan da umduğunu bulamamıştır. Sayın başbakan vücut dilini konuşturma gayretleri içindeyken söylenenleri, imaları kaçırmıştır.”

IMF BORCU ZATEN BİTMİŞTİ

AKP temsilcilerinin son günlerde 'IMF borcunun sıfırlanması' ve 'Merkez Bankası Uluslararası Rezerv Artışları' konusunda kamuoyunda algı yanılgısı oluşturmaya çalıştığını ileri süren Karakaya, “AKP bugünkü dış borcun sadece yüzde 5’i düzeyinde olan IMF borcunun sıfırlanmış olmasını sanki ülkenin tüm dış borçlarının tamamı ödenmiş biçimde algılatma gayreti içerisine girmiştir. Doğrusu 11 yıldır tek başına iktidarda olan siyasi parti için bu denli üst seviyeden katılımla böyle yanıltıcı yıla tevessül edilmiş olması, hükümetin ekonomi konusunda da sermayesinin tükendiğini göstermektedir. AKP iktidara geldiğinde kamunun sorumlu olduğu IMF borcu sadece 13 milyar 900 milyon dolardı. Bugün AKP’nin geçmişteki hükümetlerin borcunu ödedik dediği miktar 23 milyar 500 milyon dolar değil, 13 milyon dolardır. Bunun yanında AKP 2002’den 2008 yılına kadar İMF’den borç almaya devam ettiği halde bugün çıkıp da ödediği son taksitini eski hükümetlerden kaldığını söylemesi kendisi hiç borç almamış havalarına girmesi her şeyden önce ayıptır, günahtır. Eğer AKP IMF’den borç almasaydı IMF borcu 2006 en geç 2007’de bitmiş olacaktı. AKP 7 yıldır kendi IMF borcunu ödemiştir” şeklinde konuştu.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:10

İLGİLİ HABERLER