Gündem
  • 1.4.2012 00:00

MHP : AK Parti yolsuzlukların odağı haline geldi

     TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde, BDP Grubu adına konuşan Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, ''Sıradan bir yolsuzluk olsaydı söz almayacaktım ama... Bu işler memlekette yeni değil'' dedi.
     Milletin en samimi duygularla kendisinden para toplayanlara yardım yaptığını belirten Tan, ''Milyon avrolar toplandı. Burada bir koku geliyorsa ayıptır. Hiç bir şey yoksa bile, bunu temizlemek için gelin komisyon kuralım. Gerçekten suçları yoksa aklansın'' diye konuştu.
     Tan, yardım toplayan kuruluşların yolsuzluk yapması sonucunda, bu kuruluşlara yardım yapma oranının 5 misli azaldığını, güven sarsılması olduğunu söyledi.
     41 yıldır bütün İslami grup ve cemaatlerin içinde olduğunu ifade eden Tan, ''Erbakan'ın serveti ile ilgili ağzımızı açtığımızda kıyametler kopuyordu, 'fitne yapıyorsunuz' diyorlardı ama ne hale geldi camia. Burada aklanabiliriz ama bütün bir camiayı bağlayacak olaylar karşısında vicdanlı davranmak zorundayız. Bunun yapan arkadaşları ikaz etmek zorundayız. Eğer güven duygusu zedelenirse o toplumda artık kimse kimseye bir bardak su bile vermez'' dedi.
     Tan, Bakanlar Kurulunun Deniz Feneri'ne tanıdığı ayrıcalığın devam ettiğini öne sürdü.
    
     -MHP'li Durmaz-

    
     MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, grubu adına yaptığı konuşmada, Deniz Feneri olayının, sadece bir kaç kişinin biraraya gelerek yolsuzluk yaptığı bir olay olmadığını, yüzyılın dolandırıcılığı olduğu iddiasının yerinde bir iddia olduğunu ileri sürdü.
     Bu organize dolandırıcılığın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar uzandığını iddia eden Durmaz, ''AKP yolsuzlukların odağı haline gelmiştir. Soygunun Alman mahkemelerinde belgelenmesi bu şahısların ve olayın varlığını ortaya koymuştur'' dedi.
     ''AKP'nin sahte ampulü ile Deniz Feneri'nin sararmış ışığı aynı yolu aydınlatmaktadır'' diyen Durmaz, AK Parti'nin bu yolsuzluğun üstünü örtmeye çalıştığını savundu.
     Durmaz, ''Toplanan paraların yüzde 60'ının elden Türkiye'ye getirilerek Zekeriya Karaman başta olmak üzere bazı şahıslara verildiği, bu paranın daha sonra Almanya'da kurulan bazı şirketlere aktarıldığı belirtilmektedir. Hükümetin bu şirketlerle ilişkisi olan yakınlarının ismini açıklamalıdır. Bu dosya nereye fırlatılırsa fırlatılsın, bumerang gibi dönüp gelip AKP'ye dokunacaktır'' diye konuştu.
     Başbakan Yardımcısı Atalay'ın, ''Türkiye'de milli değerler, Cumhuriyetin kuruluş ilkeleri ve devletin temelleri ile sorunlu ve kavgalı bir siyasi fesat ortaklığının önemli aktörlerinden birisi'' olduğunu iddia eden Durmaz, AK Parti'nin Türk milletinin milli kimliğini tartışmaya açarak milli kimliğini zayıflatmaya çalıştığını savundu.
     Durmaz, ''Artık saklanacak hiç bir şey kalmamıştır. AKP, PKK'nın yıllardır yapamadığını yapmıştır. Türk milleti, AKP ile PKK'nın kurduğu tuzağa düşmeyecektir. Sayın Atalay ve suç ortakları er ya da geç bu yıkım projesinin ve inanç hortumculuğunun hesabını vereceklerdir, bu hesap Atalay'ın kurdurduğu çadır mahkemelerinde değil, gerçek Türk mahkemelerinde olacaktır'' dedi.
    
     -AK Parti'li aslan-
    
     AK Parti Grubu adına konuşan Tokat Milletvekili Aslan da içeriğinde, devam eden bir soruşturmayla ilgili gizli bilgilerin yer aldığı bu gensorunun Meclis'e gelmemesi gerektiğini söyledi.
     Telefon görüşmelerinde neler konuşulduğu dahi bilinmeden hemen gensoru önergesi verildiğini ifade eden Aslan, bu kadar ucuz gensoru önergesi verilmemesi gerektiğini kaydetti. Aslan, yargının bu konularla ilgili suç unsuru bulması durumunda mutlaka gereğini yapacağını belirtti.
     CHP'ye, ''Her dilekçeyi onaylayan militan savcılar arıyorsanız yanılırsınız'' diye seslenen Aslan, ''Sayın Kılıçdaroğlu Kenya'da Somalilerin kaldığı kampı ziyaret etti. Acaba o kampı gezerken, Deniz Feneri logosunu görebildi mi, açlığa mahkum olmuş o insanlara sağlık dağıtan Deniz Feneri hastanesini ziyaret etti mi- Burada yapılmaya çalışılan şey, dürüst siyasetle, çalışkanlıkla anılan AK Parti'yi yolsuzluk ile aynı karede anmaya çalışmak'' dedi.
     ''Bir şey söylerken mutlaka ama mutlaka delilleri ortaya koyalım'' ifadesini kullanan Aslan, ''Yolsuzluk yapan bir Hükümet varsa, bu yollar, barajlar, köprüler, havaalanları, okullar, hastaneler nasıl yapıldı-'' diye konuştu. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:11

İLGİLİ HABERLER