Gündem
  • 12.7.2009 13:53

MHP: "CHP İLE AYNI DUYGULARI PAYLAŞIYORUZ"

ÖMER ERTUĞRUL / YOZGAT

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250'inci maddesinde yapılan değişikliğin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürüleceğini hatırlatarak, "CHP ile aynı duyguları taşıyoruz. TBMM'de bizimde yeteri kadar çoğunluğumuz olsaydı, bu kanunu bizde Anayasa Mahkemesi'ne götürürdük" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, AK Parti grubunun TBMM'de çoğunluğu sipariş olduğu izlenimi veren iyi hazırlanmamış, kamuoyu iyi oluşturulmamış kanun teklifi sunduğunu ve bunlardan bir tanesinin de 250. madde diye adlandırılan 'askerlerin sivil mahkemelerde yargılanması' kanunu olduğunu söyledi.

Bu kanunun bir gece yarası operasyonuyla geçirildiğini ifade eden Ekici, "Yeteri kadar tartışılmamıştır ve altyapısı güçlü bir kanun değildir. Türkiye'de sivil bürokrasinin ve siyasetçinin yargılanmasının önünde pek çok engel varken, kozmik gizlilik gerektiren birçok kuruma rahatlıkla bir ihbar üzerine girilebilecek olması güvenlik açısından endişe vericidir. Bu maddenin güvenliğimizle ve bürokrasi içerisinde yargılama adaletiyle ilgili eksiklikler olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Kanunun Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi gerektiğini savunan Ekici, "Bizim TBMM'de çoğunluğumuz olsaydı, Anayasa Mahkemesi'ne götürebilseydik biz de götürebilirdik. Anayasa Mahkemesi'nin konuyu derinlemesine incelemesinde sosyal barışın, güçler arası, erkler arası barışın sağlanması bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yasa apar topar bir yasadır, dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin incelemesinde yarar görüyorum. Çünkü TBMM'de yeterince tartışılmamıştır, alt yapısı güçlü bir yasa değildir, hazırlığı iyi yapılmamıştır" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER