Asayiş
  • 10.1.2015 20:38

MHP’de olaylı kongre

MHP Bafra İlçe Başkanlığı tarafından yapılan 11. Olağan Kongre’de mevcut başkan Hüseyin Acar’ın İl Başkanlığı tarafından Disiplin Kurulu’na sevk edildiği gerekçesiyle seçime giremeyeceğini söyleyen İl Başkanı Şaban Kılıç, mevcut başkanın salona gelmesinin beklenmesine gerek olmadığını söyleyerek seçimin başlamasını istedi. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından divan seçimi yapıldı. Divan için mevcut Başkan Hüseyin Acar’ın teklifinin göz önüne alınmadığı seçimde divan başkanlığına Şaban Kılıç seçildi. Bu arada salona gelen mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Acar, ilçe başkanı gelmeden ve konuşma yapmadan divan seçiminin yapılamayacağını söyleyerek Divan Başkanı Şaban Kılıç ve divan üyelerinin yerlerine geçmelerini söyledi. İl Başkanı Şaban Kılıç ve İlçe Başkanı Hüseyin Acar arasında başlayan tartışmaya ilçe başkanlığına aday olan İsmail Süleymanoğlu da katılınca salonda bir anda tansiyon yükseldi. Çıkan arbedede masalar havada uçuştu. Bir anda tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine emniyet güçleri araya girerek müdahale etti.
Bir türlü başlatılamayan seçim, Bafra-Ankara arasında yoğun telefon trafiği yaşanmasına neden oldu. İlçe Başkanı Hüseyin Acar, "MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Şevkat Çetin beyin talimatları bizlere şu şekilde; ‘İlçe Başkanı Hüseyin Acar açılış konuşmasını yapsın, akabinde de divan seçimi için dilekçeleri alsın’” dedi.
Bunun üzerine sakinleşen ortam tekrar gerildi. İl Başkanı Şaban Kılıç’ın divan seçiminin yapıldığını, tekrar oylama yapılamayacağını söylemesi üzerine ortam yeniden gerildi. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hayrettin Çiftçi, “Seçimi sona erdiriyoruz. Hakimin takdiri ile 1 aydan fazla, 15 günden az olmamak üzere seçim iptal olmuştur" diye konuştu.
Arbede sırasında salonda bulunan küçük çocuklar ise meraklı gözlerle ellerindeki tablet ve cep telefonu ile olayları görüntülemeye çalıştı.
Bu arada MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, olayların çıkması üzerine salonu terk etti. Seçimin ertelenmesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri atında salonu boşalttı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER