Gündem
  • 30.4.2019 14:57

MHP’den Akşener’in sözlerine çok sert tepki!

MHP’den Akşener’in sözlerine tepki! “Bu yapının daha fazla gitmesi mümkün değil”

Partisinin Grup Toplantısında yaptığı konuşmada İstanbul seçimleri ile ilgili devam eden yasal süreci “millî iradeye kumpas” olarak değerlendiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e MHP’den tepki geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin Grup Toplantısında sarf ettiği “İktidarın başına çağrımdır ki atadağı hakimlere aldıracağı kararı milletimiz kabul etmez. Bununla da kalmaz ilk seçimde kendisini sandığa gömer. Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Milletin verdiği kararı YSK değiştiremez. Tekrar tekrar sayımlarla ve iptal çabaları ile devam eden bu süreç açıkça söylüyorum milli iradeye bir kumpas denemesidir.” sözlerine Milliyetçi Hareket Partisinden tepki geldi.

“Başka partinin mutluluğundan mutlu olan bir parti!”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara MilletvekiliYaşar Yıldırım, İYİ Parti’nin “MHP’yi bölmek, milliyetçi-muhafazakâr oyları CHP’ye taşımak için kurulmuş bir parti olduğunu” belirterek, “Başka bir partinin mutluluğundan mutlu olan bir siyasi parti olabilir mi?” diye sordu.

yeniakit.com.tr’ye konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, “İYİ Parti’nin neyin üzerine kuruldu? Hangi dünya ve ahiret görüşü üzerine kuruldu? Hangi problemi çözeceği iddiasıyla ve hangi boşluğu doldurmak için kuruldu? İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisine zarar verme ve Milliyetçi Hareket Partisini bölme amacıyla kurulmuş ve milliyetçi ve muhafazakâr kesimin oylarını CHP’ye götürme ve HDP ile iş birliği yapma üzerine kurulmuş bir partidir.” dedi.

“Her kemalin bir zevali vardır”

Meral Akşener’in “Her kemalin bir zevali vardır.” (Her yükselişin başarı kazanmanın bir de gerilemesi, başarısız geçen günleri, yılları mutlak vardır) sözleriyle partiyi bir arada tutmaya çalıştığını ama mevcut yapının daha fazla gitmesinin mümkün olmadığını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım şunları söyledi:

“Bunların arkasına takılıp gidenler kafasını tahtalara vuruyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin memurlarının tamamına KESK mail gönderiyor ve baskı yapıyor, Tüm-Bel-Sen’e (Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası) geçeceksiniz diye. İYİ Parti, Cumhur İttifakı düşmanı olarak, MHP düşmanı olarak milliyetçi-muhafazakâr insanları götürdü ve HDP ile iş birliği yaptırdı. Maalesef peşlerinden gidenler de gerçekleri görmeye başladı ve çözülmeler başladı. İYİ Parti’yi destekleyip de sonucu görünce kaç insan doğru yerde olduğunu düşünmüştür. Yüzde doksanı pişman şimdi. İYİ Parti’nin siyasi bir başarısı var mı? 21 ilçe ve belde belediyesi alabildi. Yaptıkları siyaset şu: CHP’nin mutluluğundan mutlu olmak. CHP mutluysa bunlar mutlu oluyorlar. Böyle bir siyaset. HDP mutluysa bunlar da mutlu oluyorlar.”

İYİ Parti, CHP’nin değirmenine çalışıyor!

Meral Akşener’in “İktidarın başına çağrımdır ki atadığı hakimlere aldıracağı kararı milletimiz kabul etmez. Bununla da kalmaz ilk seçimde kendisini sandığa gömer. Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Milletin verdiği kararı YSK değiştiremez. Milletin kararı etrafından dolanacak çalı değildir. Süreci uzatarak vicdanları uyuşturamazsınız.” sözlerine ise Yaşar Yıldırım şu cevabı verdi:

“İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi tabanından ne kadar götürebilirse, CHP ve HDP için o kâr. Bu CHP’ye katkıda bulunmak, MHP’yi zayıflatmak için yapılmış bir operasyondur. Aynı şey şu anda AK Parti’ye Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan üzerinden yapılmak isteniyor. Sonuç alabilirler mi alamazlar ancak az da olsa zarar verir. Siyaseten sonuca gidemezsiniz. İYİ Parti’nin şu anda Türkiye’de yaptığı siyaset Milliyetçi Hareket Partisine çok küçük de olsa zarar vermiştir. Az da olsa CHP’ye ve HDP’ye kazandırmıştır. Ama İYİ Parti’ye hiçbir şey kazandırmamıştır. Sendikasından tutun birçok kurum ve kuruluşlarla birlikte CHP kendi kurumsal kimliğiyle bazı belediyelere gelmiş, el koymuştur. Baskıyla Memur-Sen üyelerini ve Türkiye Kamu-Sen üyelerini KESK’e geçirecekler.

KESK kime hizmet ediyor? İYİ Parti içinde mırıldanma var mı, var. Söylenme var mı, var. İsyan var mı, var. İYİ Parti tarlada kuruldu tarlada bitecek. Bizim orada bir söz vardır: İtme el kapısını el ucuynan, iterler kapını kol gücüynen! Sen nerede kurulduysan orada biteceksin. İYİ Parti Türkiye’de bir ihtiyacın sebeplerinden dolayı kurulmuş bir parti değil. Milliyetçi Hareket Partisini bölmek için kurulmuş bir parti. Milliyetçi-muhafazakâr oyları CHP’nin değirmenine nasıl taşırım? Yapılan iş budur. Oldu mu? Oldu. Herkes gördü mü? Evet gördü. İYİ Parti’de olanlar pişman mı? Pişman. Milletvekilinden belediye başkanına, meclis üyesinden üyelerine kadar herkes pişman. İYİ Parti mensuplarının yüzde doksanı bu tablodan memnun değil. CHP gelsin İstanbul’u alsın, Ankara’yı alsın. KESK gelsin Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen üyelerine baskı yapıp zorla kendi sendikalarını geçirsin, geçmeyenleri sağa sola sürgün etsin. Bunu İYİ Parti’nin ne tabanı ne de tavanı ister. Bunu isteyen birkaç kişi var ve onları da dağılma korkusu sarmış durumda. Başka partinin mutluluğundan mutlu olmak gibi bir siyasi hedefiniz varsa siyaset yapma şansınız yok.”

 Ankara  yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 30.4.2019 15:01

İLGİLİ HABERLER