Gündem
  • 23.4.2019 15:14

MHP’den şok eden iddia: İmamoğlu yeni seçime hazırlanıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, CHP'li İmamoğlu ile ilgili şok bir iddia ortaya attı. Yıldırım, “Böyle teşekkür mitingi mi olur kardeşim. Milleti aptal mı sanıyor bunlar. YSK’nın iptal edeceğini bildikleri için yeniden yapılacak seçime hazırlanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin İstanbul seçimlerinin iptali için olağanüstü itirazla YSK’yasunduğu deliller nedeniyle İstanbul seçimlerinin iptal edileceğini öngören CHP’li İmamoğlu, teşekkür mitingleri adı altında seçim mitingleri yapıyor. Yeniakit.com.tr’ye konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, “Böyle teşekkür mitingi mi olur kardeşim. Milleti aptal mı sanıyor bunlar. YSK’nın iptal edeceğini bildikleri için yeniden yapılacak seçime hazırlanıyorlar.” dedi.

Teşekkür mitingi ise Kılıçdaroğlu niye yanında değil

Yıldırım, İmamoğlu’nun teşekkür mitingi olarak yansıttığı çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Tartışmalı bir seçimden sonra tartışmalı bir mazbata aldı. O yüzden kendisini başkan gibi görmüyor zaten. YSK’nın seçimlerin yenilenmesi yönünde vereceği karar ihtimaline karşı şimdiden seçimlere hazırlanmaya başladı. Madem teşekkür mitingi yapıyor, neden Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da İstanbul halkına teşekkür etmek için yanında değil de gidip şehit cenazelerinde boy gösteriyor. İlçe ilçe gezerek teşekkür mitingi mi olur. Milleti aptal yerine koymasınlar. ”

PKK seviciliklerini örtme çabasındalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu’nun teşekkür mitinglerine katılmak yerine şehit cenazelerine gitmesini değerlendiren Yıldırım, “İstanbul’da yeniden seçim olursa sonucun farklı olacağını tahmin ediyorlar. Bu yüzden Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun yanında dolaşmıyor. Seçim öncesi yaptıkları taktiklerin aynısını şu anda da sürdürüyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu HDP ile yaptıkları ittifakı örtmenin, PKK seviciliklerini kapatmanın yolunu arıyor. Şehit cenazesine katılanların dedikleri şu; provokasyon tamamen Kılıçdaroğlu’nun katılımından kaynaklanıyor. Siz PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak yapacaksınız, sonra da PKK’lı teröristlerin şehit ettiği şehidimizin cenazesine katılacaksınız. Millet elbette tepki gösterir. Ne bekliyorlardı?” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu 4 şehidin hesabını sordu mu?

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli ve Pervin Buldan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ‘geçmiş olsun’ ziyaretini hatırlatan Yıldırım, “Sayın Kılıçdaroğlu onlara 4 şehidimizin hesabını sordu mu? ‘Askerlerimizi sizin sırtınızı dayadığınız PKK’lı teröristler şehit etti’ dedi mi? Sayın Kılıçdaroğlu şu soruyu kendine sormalıdır; neden şehit aileleri bana tepki gösteriyor da HDP’liler geçmiş olsun ziyaretine geliyor. Sayın Kılıçdaroğlu bu sorunun cevabını bulduğu zaman, kendileriyle ilgili gerçek sorunu da tespit etmiş olur.” diye konuştu.

 İsmail Uğur  yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 23.4.2019 15:21

İLGİLİ HABERLER