Gündem
  • 30.10.2008 15:27

MHP 'DEN SÜRPRİZ DİYARBAKIR ÇIKIŞI

Şandır, yaptığı açıklamada, MHP olarak milletin birliğini çok önemsediklerini ifade ederek, bu birliği bozacak, milletin huzurunu kaçıracak hiçbir eyleme, mecbur kalsalar dahi katılmadıklarını vurguladı.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yaşanan ayrımcılığın, maalesef bir sosyal çatışmaya, bir Türk-Kürt çatışmasına doğru ülkeyi ittiğine dikkat çeken Şandır, "Ne kötü ki, sayın hükümet, sayın Başbakan, bunu siyaset üretmek vaadi ile teşvik ediyor, tahrik ediyor. Böyle olunca biz, MHP olarak bizim meşru hakkımız siyasi faaliyetimiz dolayısıyla toplumun ayrışmasına ve çatışmasına eğer katkı verecekse biz oradan geri duruyoruz. Eğer bizim Diyarbakır'da aday çıkartmamız Türk halkının kardeşliğine ve birliğine zarar verecekse gerekirse çıkartmayız." diye konuştu.

DTP YANLIŞ YAPIYOR

Şandır, Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmayan DTP'lilerin de akıllı davranmadıklarını söyledi.

DTP'lilerin Türkiye Cumhuriyeti'ne saygılı olmak mecburiyetinde olduklarını vurgulayan Şandır, bu saygısızlığı bu milletin asla affetmeyeceğini kaydetti.

Şandır, bu ülkede yaşayan ve nimetinden faydalanan herkesin, bu toprağın ekmeğini yiyen suyunu içen tüm kesimin ay yıldızlı bayrağa, cumhuriyete ve cumhuriyetin kurucularına saygılı olmak mecburiyetinde olduklarını belirtti.

DTP'nin yanlış yaptığını ve akıllı davranmadığını ifade eden Şandır, milletin yapılan yanlışın hesabını mutlaka soracağını söyledi.

Şandır, şöyle konuştu: "DTP'liler yanlış yapıyorlar, akıllı davranmıyorlar. Bu ülkenin bir tek çakıl taşından bir tek insanından vazgeçmeyiz, bu toprakların adı Türkiye'dir. Bu topraklar üzerinde kurulan devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bu topraklarda yaşayan halkın adı da Türk milletidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Türk milleti olmanın övüncü herkese yetmelidir. Bir başka kimlik arayışında olanların sonu hüsran olacaktır. DTP'lilerin Cumhuriyet Bayramı'nda sergiledikleri tavırı ve ayrımcılığı MHP olarak kınıyorum."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:50

İLGİLİ HABERLER